‘Aldığımız KYK desteğini masraflardan düşüyoruz’

Cumhuriyet’in dün manşetinden “TÜRGEV para basacak” başlığıyla duyurduğu haber yankı yarattı. TÜRGEV Başkanı Fatmanur Altun, gazetemizi hedef aldığı açıklamasında haberimizde yer alan bilgileri doğruladı.

Yayınlanma: 26.08.2019 - 23:26
Abone Ol google-news

<haber-dikey1549689>

İktidara yakınlığıyla bilinen sabah.com.tr’ye açıklama yapan Altun, “Haberde konu edilen ve bizim cebimize girecekmiş gibi lanse edilen KYK yardımı devletin vakıflara değil bizzat öğrenciye sunduğu bir destek olup, öğrencinin kendi imzası karşılığında barınması ve beslenmesi için aldığı, devletin bu imza karşılığında kurumlara ödediği ve öğrencinin yurt barınma masraflarından düşülen bir meblağ. Burada devlet kendi öğrencisine desteği doğrudan veriyor, kurumlar ise aracı olarak işlemleri yürütüyor” dedi. 

 

Ne yazmıştık?
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın kaleme aldığı yazı şöyleydi: “TÜRGEV, yurdunda kalan öğrencilerden vakıf olarak bir ücret talep ediyor. Bu miktar aylık en az 600-700 TL. Bazı özel odalar için rakam artabiliyor. İşte TÜRGEV bunun dışında Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan her ay bir öğrenci için 600 TL alacak. 200 TL barınma, 400 TL beslenme parası!..10 bini aşkın öğrenciyi yurtlarında barındıran TÜRGEV’in her ay devletten alacağı para en az 6 milyon TL olacak!..” 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler