Polis ablukasında bildiri dağıttılar

HDP milletvekilleri Zeynel Özen, Garo Paylan, İmam Taşçıer, Erol Katırcıoğlu ve Ali Kenanoğlu dün Taksim İstiklal Caddesi’nde bugün Küçükçekmece’de yapılacak olan İstanbul İl Kongresi’ne çağrı bildirilerini polis ablukası eşliğinde dağıttı.

Yayınlanma: 02.11.2019 - 19:56
Abone Ol google-news


Fotoğraf: Zeynep Kuray

HDP milletvekilleri Zeynel Özen, Garo Paylan, İmam Taşçıer, Erol Katırcıoğlu ve Ali Kenanoğlu dün Taksim İstiklal Caddesi’nde bugün Küçükçekmece’de yapılacak olan İstanbul İl Kongresi’ne çağrı bildirileri dağıttı. 

Aralarında milletvekilleri Garo Paylan, İmam Taşçıer, Zeynel Özen, Erol Katırcıoğlu ve Ali Kenanoğlu’nun da bulunduğu  HDP’liler,  İHD İstanbul Şubesi önünde bir araya gelerek buradan İstiklal Caddesi’ne çıkmak istedi. Ancak partililerin önü, cadde girişinde polislerce kesildi. Polis amirleri, kitlesel şekilde bildiri dağıtımına izin verilmeyeceğini, sadece milletvekillerinin bildiri dağıtabileceğini belirtti. Polis, daha sonra milletvekillerinin yanındaki HDP’lileri kalkanlarıyla  uzaklaştırdı. Milletvekilleri ise etraflarında polis kordonu ile cadde boyunca yürüyürek bildiri dağıttı. 

Polis eşliğinde bildiri dağıtan HDP’liler, “Sizleri kongreye davet ediyoruz. Barışı savunan herkesi davet ediyoruz” çağrısında bulundu. İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Tüm dünya bunu görsün. Bu uygulamalar bu ülkede demokrasi, barış ve özgürlük olmadığının göstergesidir. Bugünlerin geçeceğini biliyoruz. Bugün bu hukuksuzlukları yapanlar yarın hesap verecekler. Halkla buluşmamızdan korkuyonlar” dedi.

Bildiri dağıtma eylemi HDP İstanbul İl binası önünde son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler