Meclis'te Atatürk'ün 'Harf Devrimi'ne hakaret

Ömer Tuğrul İnançer, TBMM çatısı altında Atatürk'ün 'Harf Devrimi' için 'köpekleştirme' dedi.

Yayınlanma: 07.12.2014 - 10:16
Abone Ol google-news

Daha önce “Hamile kadınlar sokağa çıkmasın” sözüyle tepki çeken Ömer Tuğrul İnançer, TBMM çatısı altında katıldığı bir konferansta Atatürk’ün 1 Kasım 1928’de yaptığı “Harf Devrimi” için “İnkilap mı? İnkilap ne demek biliyor musunuz? ‘Köpekleştirme’ demektir. Bu memlekette inkilap  (köpekleştirme) yapılmıştır” dedi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan “Konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeler, tamamen  şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır” açıklaması yapılırken CHP’den sert tepki geldi.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı’ndan yapılan açıklamada personelin mesleki ve kişisel gelişimini sağlamak üzere çeşitli eğitim programları ve konferansların düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, İnançer’in Hz. Mevlana konusunda “en yetkin fikir adamlarından biri olduğu” ifadesi kullanılarak davet edildiği anlatıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İnançer’in sözlerine sert tepki gösterdi. Altay, şunları söyledi:

“Türkiye’de 90 yıl geçmesine rağmen hâlâ Cumhuriyeti içselleştiremeyen bir kesim var ve iktidar partisi bu kesimin odak merkezi. Meclis Başkanı’na bu konferansı ve neden bu adamın çağrıldığını  soracağız. Soruşturma talep edeceğiz. Modernleştirme karşıtı, Türkiye’yi bin yıl geriye götürmek isteyen bir sapkın adam. Böyle bir adama Meclis’te konferans verdirilmesi, konuşturulması Meclis’e sürülmüş kara bir lekedir. Bundan Meclis Başkanı sorumludur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler