Merve Kotan davasının ilk duruşması yarın

Ayrılmak istediği erkek arkadaşı tarafından öldürülen 19 yaşındaki Merve Kotan'ın ilk duruşması yarın Aydın Adliyesi’nde görülecek.

Yayınlanma: 13.11.2019 - 17:00
Abone Ol google-news

Aydın’da yaşayan 19 yaşındaki Merve Kotan, 15 Ağustos’ta, ayrılmak istediği erkek arkadaşı Muhammet Gürsoy (27) tarafından, o esnada yanından bulunan Ekim Türkmen ile birlikte pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Katil zanlısı Gürsoy’un iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yarın saat 10.00’da Aydın Adliyesi’nde görülecek.

“EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

Merve Kotan’ın ablası Esra Kotan duruşma öncesi yaptığı açıklamada, “Stresli ve gerginim çünkü Türkiye’deki diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi katiller mahkemede yalana başvurabiliyor iyi hal indirimi alabilmek için. Beni korkutan aslında öldürülen bu kez kardeşim olduğu için duygusal olarak etkilenecek olmam. İlk duruşmada sonuçlanır mı bilmiyorum ama bir an önce katilin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Daha önce yaptığı destek çağrısını yineleyen Kotan, “Kamuoyunun desteği hem mahkeme süreçlerinde çok önemli hem de ailelerin manevi olarak görmek istediği bir destek. Ancak birlikte sahip çıkarsak ben başarabileceğimize inanıyorum” İfadelerini kullandı.

İfadesinde cinayeti işlediğini kabul eden Gürsoy, doğum günü nedeniyle Kotan ve Türkmen'le parka gittiklerini, alkollü olduğunu ve yaklaşık 1.5 yıl önce av merakı nedeniyle internet üzerinden aldığı pompalı tüfekle cinayeti işlediğini öne sürmüştü.

İDDİANAMEDEN

Hazırlanan iddianamede ise, Gürsoy'un ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, cinayeti planlayarak işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Gürsoy, ifadesinde 4-5 bardak rakı içtiğini beyan etmiş ise de alkol miktarının çok düşük çıkması, hedef gözetmeksizin ateş ettiğini beyan etmiş ise de her iki maktulün yakın mesafeden ve kaçmalarına fırsat vermeden oturdukları yerden ateş edilmek sureti ile öldürülmeleri sonrasında Muhammet Gürsoy'un cinayeti önceden tasarladığı bu konuda daha önce plan yaparak silah teminine girdiği, Ekim Türkmen ve Merve Kotan'ı aynı gün ve aynı yerde öldürmek maksadıyla doğum gününü özellikle kullandığı bu şekilde üzerinde şüphe oluşturmadığı, hedefi olan Türkmen ve Kotan'ı alkol ile etkisiz hale getirerek savunmasız bıraktığı..."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler