İhalesiz işletme: ADÜAŞ’ın otopark oyunu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bünyesinde bulunan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (ADÜAŞ) Atatürk Bulvarı’ndaki bulunan 4 bin 219 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde yasaya aykırı bir şekilde otopark işletmeciliği yaptığı belirlendi.

Yayınlanma: 27.01.2020 - 02:00
İhalesiz işletme: ADÜAŞ’ın otopark oyunu
Abone Ol google-news

Kamu İhale Yasası’na göre otopark işletmeciliği hizmeti için açık ihale yöntemiyle ihale yapılması gerekirken, ADÜAŞ’nin yasaya aykırı olarak ikişer aylık sürelerle doğrudan temin yöntemiyle otopark hizmeti alımı yaptığı belirlendi. 

Sayıştay’ın ÖİB bünyesindeki ADÜAŞ’ye ait denetim raporunda kurumun ihalesiz bir şekilde yasaya tamamen aykırı bir şekilde otopark işletmeciliği yaptırdığı belirlendi. Sayıştay raporunda, ADÜAŞ’nin yıllık tutarı doğrudan temin limitinin üzerinde olan otopark işletmeciliği hizmet alımını, Kamu İhale Yasası’na aykırı olarak ikişer aylık sürelerle doğrudan temin yoluyla yapıldığını tespit ettiği belirlendi. 

Raporda, söz konusu otopark işletmeciliği için yapılan doğrudan alım yönteminin Kamu İhale Yasası’nda yer alan “İdarelerin ihalelerde, saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarda ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla yükümlüğü olduğu” temel ilkesini ihlal ettiği vurgulandı. Raporda hizmet alımının açık ihale yoluyla gerçekleştirilmesi konusunda ÖİB nezdinde girişimlerde bulunulması gerektiği önerisi yer aldı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler