Akşener: Herkes ekonomiden dertli, susmayacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada, yine parlementer sisteme dönün çağrısını yineledi. Ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı eleştirerek, "Milletim dertliyken susmam, susamam, susmayacağım" dedi.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 09:59
Abone Ol google-news

Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

“Herkesin derdi ortak, vatandaşımız geçinemiyor... Her şey dahil, zincir marketler, vergi yükü insanımızın belini bükmüş... İktidar 'Kanal İstanbul' diyor, Antalyalı gencim bana 'iş bulamıyorum' diyor... Gıda güvenliği çok önemlidir. Piyasa şartlarına ve işinin ehli olmayanlara bırakılamaz. Bu iktidarın tarımdaki başarısızlığı ortada... Açlık sınırı AK Parti zamanında 4.6 kat arttı. Çalışanların yüzde 40'ı geçimini asgari ücretle sağlıyor. Bugün yoksulluk sınırı yaklaşık 7500 TL. Karı koca asgari ücret alan bir ailenin toplam gelirinin 1,5 katı.

SUSMAM, SUSAMAM, SUSMAYACAĞIM

Sadece gıda fiyatları değil doğal gaz fiyatları da ortada... Yüzde 60 zam... Sadece 2019 yılında elektriğe gelen zam yüzde 30... İstanbul'da 39 ilçeden 38'in de doğal gaz tüketiminde azalış var... Bütün dünyada enerji maliyetleri düşürken bizde devamlı artıyor. Bunun nedeni israf ekonomisi. Bizim sesimiz milletimizin vicdanından gelen sestir. Ne yapalım yani, susalım mı. Milletim dertliyken susmam, susamam, susmayacağım. Değerli arkadaşlarım sizler de susmayacaksınız... 

BAKAN ALBAYRAK TEPKİSİ

Görünen o ki zamların ardı arkası kesilmeyecek. Baksanıza zamların gurusu, büyük ekonomist damat bey, elektrik zammını az bulmuş. Burası çok önemli! Buyurun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpili ile bakan olmuş birinin milletin durumunu umursamayan haline bakın. Ömründe ev geçindirme derdi olmamış bedavacı bir bakanın vatandaşla kurduğu empatinin düzeyine bakın. İbretlik gerçekten. Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden olmadığı gibi, vatandaşı açken tok yatan maliye bakanı bizden değildir.

Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. Daha da olsa gelmem dediğin DAVOS'a damadını gönderip konuşturmakla olmaz. 

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ

Damada, geline, görümceye, eşe, dosta, ahbaba teslim edilen bu sistemi bir an önce kaldırmalı; iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurmalıyız. Buna direnmek gerçeklere ve tarihe direnmektir... Gelin sözüme kulak verin, Türkiye nasıl zenginleşirmiş işte o zaman göreceksiniz. İhtiyaç duyduğumuz her şeye sahibiz, bunu başardığımız gün herkes görecek. Saraylarında zevk ve sefaya dalanlar buraya kulak versinler. Sayın Erdoğan'ın başrolünde olduğu bu vasat dizinin artık sonuna geliyoruz... Hazırız, kararlıyız, milletimizle el ele hep birlikte başaracağız. Depremde kaybettiğmiz canlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum..."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler