‘Halk algıyı seçimde gösterecek’

HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın gündeminde Elazığ depremi ve Elazığ Valisi’nin sözleri vardı.

Yayınlanma: 28.01.2020 - 20:56
‘Halk algıyı seçimde gösterecek’
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Elazığ Valisi’nin bakanlarla yapılan basın toplantısında “toplumda iyi bir algı” olduğunu söylerken mikrofona yakalanmasına “İnsanlar enkaz altında kurtarılmayı bekliyor, onlarca insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan evsiz barksız kalmış, Vali Bey, ‘Algı çok iyi’ diyebiliyor. Halk ilk seçimlerde algısının ne olduğunu size çok net gösterecek” diye tepki gösterdi.

Buldan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; felaketlerin yaşandığı dönemlerde, toplumsal dayanışmayı her zamankinden daha fazla artırmak gerektiğini belirtti. HDP’den bir heyetin kısa sürede Elazığ’a gittiğine ve felaketi yakından gözlemlediğine işaret eden Buldan, “Elazığ depremi bizlere bir kez daha göstermiştir ki Türkiye, ne yazık ki afetlere hazırlıklı bir ülke değildir. Doğal afete dayanıklı olmadığı tespiti olan 6 katlı bir bina 4 kişiye mezar oluyorsa bunun sorumluluğu doğal afete bağlanamaz. Yaşanan acı tablo, iktidarın vurdumduymazlığının, doğal afetlere hazırlıksızlığının bir sonucudur” diye konuştu. 

VALİYE SERT TEPKİ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın, depremden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Toplumda iyi bir algı var” dediğini ve bunun iktidarın tavrını, tutumunu çok net ortaya koyduğunu kaydeden Buldan, “İnsanlar enkaz altında kurtarılmayı bekliyor, onlarca insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan evsiz barksız kalmış, Vali Bey, ‘Algı çok iyi’ diyebiliyor. Halk ilk seçimlerde algısının ne olduğunu size çok net gösterecek. Enkazdan yaralı kurtarılan bir insanımız hastaneye götürüleceğine AKP Genel Başkanı’nın bulunduğu alana götürülerek adeta şov yapılmıştır. Bu tam bir utanç tablosudur. Bu ayıptır, günahtır, yazıktır. Bu durumu şiddetle protesto ediyoruz” diye konuştu. 

Buldan, Soylu’nun depremle ilgilenmek yerine sosyal medya kullanıcılarını hedef göstererek tehdit ettiğini, 50 kişiye sosyal medya paylaşımlarından dolayı soruşturma açıldığını duyduklarını söyledi. Yıkılan binaların sorumluları hakkında bir soruşturma olmadığını söyleyen Buldan, şöyle devam etti:

‘KORKUTAMAYACAKLAR’

“Güçleri ancak tweet atana yetiyor. Depreme yönelik önlem almak yerine kendi koltukları için önlem alan, eleştirel düşünceye tahammül edemeyen bir iktidar gerçeğini Elazığ depreminde herkes bir kez daha görmüştür. İçişleri Bakanı’na sorun, deprem riski taşıyan kaç bina var diye inanın bilmez. AKP’yi eleştiren kaç tweet atılmış diye sorun onu bilirler. Çünkü gece gündüz vatandaşı takip eden, fişleyen bir iktidar zihniyeti bu ülkeye hakim duruma gelmiştir. Tiyatrodan korkan bir iktidar, deprem yardımlarından korkan bir iktidar, toplumsal dayanışmadan korkan bir iktidar, tweetten korkan bir iktidar... İnanın bunların siyasi ömrü twitterin 240 karakteri kadardır. Ne yaparlarsa yapsınlar sosyal medyayı susturamayacaklar, hesap soran insanları da korkutamayacaklar. Deprem için toplanan vergiler nerede? O paraların israfa harcandığını çok iyi biliyoruz. Deprem paralarıyla hasarlı binaları değil, kendi iktidarlarını güçlendirdiklerini biliyoruz. İktidar bu depremde de enkaz altında kalmıştır. Her depremden sonra ‘Ne yapalım kaderde bu da varmış’ diyerek işin içinden çıkamazsınız.”

İnsanları öldürenin deprem değil iktidarın aymazlığı olduğunu söyleyen Buldan, “Depremi durduramayız ama sizin iktidarınızı mutlaka durduracağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon