Ocak ayında yurttaşların en çok konuştuğu konuların başında ‘ekonomik kriz’ geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan çalışmada yurttaşların en çok konuştuğu konuların başında ekonomi geliyor. Çalışmada, yurttaşların yüzde 56’sının aileleriyle birlikte “ekonomik kriz”, “zamlar”, “faturalar” ve “geçim derdini” konuştuğu belirlenirken, yurttaşlar çözülmesi gereken en acil sorun olarak da yüzde 48 oranıyla işsizliği, yüzde 39 oranıyla da ekonomik krizi görüyor.

Yayınlanma: 11.02.2020 - 02:00
Ocak ayında yurttaşların en çok konuştuğu konuların başında ‘ekonomik kriz’ geldi
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na düzenli olarak sunumu yapılan “Gündemetre Türkiye’nin Gündemi Araştırması” adlı çalışmada; siyasi analizlerin yanı sıra “yurttaşların gündemine” ilişkin veriler de yer aldı. Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından hazırlanan çalışmada, ocak ayında bir numaralı gündem maddesinin “ekonomi” olduğu ortaya çıkarken; ocak ayı içerisinde özellikle havaların soğumasıyla birlikte artan doğalgaz faturaları da halkın en çok konuştuğu konulardan bir diğerini oluşturuyor. Söz konusu çalışmada ortaya çıkan sonuçlar şöyle:

- En acil sorun ekonomik kriz ve işsizlik: Çalışma kapsamında vatandaşlar Türkiye’nin çözülmesi gereken en acil sorunları olarak ekonomik sorunları görüyor. Buna göre ilk üçte işsizlik yüzde 48 oranıyla, ekonomik kriz yüzde 37 oranıyla, hayal pahalılığı ise yüzde 36 oranıyla en acil çözülmesi gereken sorunlar olarak sıralanıyor. Çalışmaya göre; Suriyeli sığınmacılar yüzde 21 oranıyla 4. sırada geliyor. Suriyeli sığınmacıların ardından vatandaşların acil olarak çözülmesi gerektiğini belirten konular sırasıyla terör, adaletsizlik, eğitim, kadın cinayetleri, emeklilikte yaşa takılanlar ve sağlık olarak sıralanıyor. 

- Gündem zam ve faturalar: Çalışmada, “Siz, aileniz ve çevreniz bu ay en çok hangi konularda konuşuyorsunuz”sorusuna katılımcıların yüzde 56’sı “Ekonomik kriz, zamlar, faturalar ve geçim derdi” yanıtını veriyor. En çok konuşulan konularda ikinci sırada ise yüzde 14 oranıyla işsizlik yer alıyor.  Buna göre vatandaşların son bir aydır konuştuğu konuyaların neredeyse yüzde 70’ini ekonomik konular oluşturuyor.  

- Yurttaş Kanal İstanbul’a karşı: Çalışmada yurttaşlara Kanal İstanbul projesiyle ilgili de sorular yönetiliyor. Katılımcıların yüzde 43’ü Kanal İstanbul’un yapılmasına karşı olduğunu, yüzde 33’ü yapılmasını desteklediğini bildirirken, yüzde 24’ü ise bu konuyla ilgili herhangi bir görüş bildirmiyor. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler