Karayollarında ekipler savaşı

Son dönemde kamuda yaşanan görevden almalara yenileri eklendi. Ulaştırma’da TCDD’nin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü’nde de genel müdür yardımcısı ve 6 daire başkanı görevden alındı.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan da izne ayrıldı. Turhan’ın da görevden alınacağı öğrenildi. Gerek bir süre önce TCDD’de gerekse de dün Karayolları’nda görevden alınan isimlerin şu anda Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı yapan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın göreve getirdiği isimler olduğuna dikkat çekildi. Kulislerde yeni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın Yıldırım’ın ekibi ile sorun yaşadığı, görevden almaların da bu  de işaret edildi.

İki genel müdür yardımcısından biri olan Uğur Kenan Adiloğlu görevden alındı. Adiloğlu’nun yerine genel müdür yardımcılığına Ankara Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Gökalp Yılmaz atandı. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan izne çıktı. Kulislerde Turhan’ın da görevinden alınacağı dile getirildi. Genel Müdürlüğe, Genel Müdür Yardımcısı Adnan Köklükaya’nın vekâleten baktığı öğrenildi. Köklükaya, Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevine, yeni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan döneminde atanmıştı. Karayollarında 10 daire başkanından 6’sı da değiştirildi. İşletmeler Daire Başkanı Enver İzkurt, Yapım İşleri Daire Başkanı Hüsamettin Kırcı, Ar-Ge Daire Başkanı Ahmet Gürkan Güngör, Taşınmazlar Daire Başkanı Mustafa Görgün, Etüt Proje Daire Başkanı İsmail Çağlar ve Program İzleme Daire Başkanı Kamuran Yazıcı görevden alındı. Görevden alınan daire başkanlarının yerine de jet hızıyla atamalar yapıldı. İşletmeler Daire Başkanlığı’na Emin Ener, Ar-Ge Daire Başkanlığı’na Birol Demir, Etüd-Proje Daire Başkanlığı’na Mehmet Tutaş, Taşınmazlar Daire Başkanlığı’na Kürşad Koç, Program İzleme Daire Başkanlığı’na Lokman Akbaş, Yol Yapım Daire
Başkanlığı’na İhsan Özey getirildi. Karayollarında görevden alınan daire başkanlarının eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım döneminde atandıkları öğrenildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan dün gazetecilerin soruları üzerine, “Karayolları genel müdürümüz izinli şu anda, görevden alınması gibi bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi.

Yollar çökmüştü

Son dönemde duble yollarda çökme, bozulma gibi ortaya çıkan sorunlar ile Sayıştay raporlarına
da yansıyan usulsüzlüklerin de görevden almalarda etkili olmuş olabileceğine işaret ediliyor. Ayrıca TCDD ve DHMİ’de de önümüzdeki dönemde üst düzey yöneticilerin görevden alınabileceğine dikkat çekiliyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon