Depremzedelere icra şoku

Bingöl'de, Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapılan konutlarda oturan depremzedelere tebligat gönderen Ziraat Bankası, borçlarını 20 gün içinde ödemeyenlerin icraya verileceğini bildirdi. 9 yıldır ilk kez ödeme ile ilgili tebligatla karşılaştıklarını söyleyen depremzedeler, ödemeler konsunda çözüm bulunmasını istedi.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 17:32
Abone Ol google-news

1 Mayıs 2003'te Bingöl'de meydana gelen depremden sonra TOKİ tarafından yapılarak depremzedelere dağıtılan ve borcu ödenmeyen bazı konutlar için banka aracılığı ile depremzedelere gönderilen tebligatta, taksit ve faiz borcunun en geç 20 gün içerisinde ödenmesi gerektiği belirtilerek, "Borcun ödenmemesi durumunda muaccel hale gelecek ve tahsili için kanuni yollara başvurulacaktır" denildi.

Tebligatın şokunu yaşayan depremzedeler, adeta isyan etti. Her yıl gönderilmesi gereken tebligatın 9 yıl sonra gönderilmesine tepki gösteren hak sahipleri, biriken yüklü miktardaki borcu ödeyemeyeceklerini dile getirildi. Borçların tamamen silinmesi gibi bir taleplerinin olmadığını belirten hak sahipleri uzlaşma aradıklarını söyledi.

YAPILANDIRMA İSTEDİLER

Recep Tayip Erdoğan Mahallesi Muhtarı Hakkı Bucuka, Ziraat Bankası'nın vatandaşlara tebligat gönderdiğini ve borçlarının ödenmesini istediğini ifade ederek şöyle dedi:

"Aylık 500 lira geliri olmayan vatandaşımız var. Bu parayı nasıl ödeyecek, bu devletimizden yetkililerimizden rica ediyoruz, bunu yapılandırma yapsınlar. Torba yasadan olsun veya yani bir imkan tanısınlar. Vatandaş borcunu ödesin, kimse ödemiyorum demiyor, herkes borcunu ödemek istiyor, ama makul bir değerde ödemek istiyor."

Emekli Öğretmen Orhan Altunsu da, aynı durumun bütün depremzedeler için geçerli olduğunu belirterek, "Devlet büyüklerinden beklentimiz şu bu borcumuzu torba yasa içine katarak yeniden bir yapılandırma imkanı varsa lütfen yeniden yapılandırsınlar. Veya bir iki yıl ötelesinler veya 20 günle bizi sınırlı tutmasınlar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler