Belgeler yayınlandı, Twitter ve Facebook için kapatma kararı alındı

MİT'e ait TIR'ların Adana'da durdurulmasına ilişkin tutanaklar dün gece sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. Bu olayın ardından, Twitter ve Facebook için mahkeme kararıyla erişimin engellenmesi kararı alındı.

Yayınlanma: 14.01.2015 - 11:55
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz yıl Adana'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu belirtilen TIR'lar, uzun süre Türkiye'nin gündeminden düşmemişti. İçerisinde 'insani yardım ve battaniye' olduğu savunulan TIR'lara ilişkin, CHP geçtiğimiz Temmuz ayında tutanaklar yayınlamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, durdurulan 3 tıra ilişkin tutanakları açıklayarak, "Birinci tırda birinci sandığı açmışlar 25-30 adet füze ve roket. 15 sandıkta yaklaşık 300'e yakın 450'ye yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta 20-25 adet füze roket" demişti.



DÜN GECE YENİ BELGELER ORTAYA ÇIKTI

Dün gece geç saatlerde Twitter'da bir hesap tarafından yeni belgeler paylaşıldı. AKP'li bir bakanın danışmanını hacklediğini iddia eden hacker, TIR'ların El Kaide'ye gittiğini öne süren yeni belgeler yayınladı.

İNTERNETE JET SANSÜR

Tüm bu gelişmelerin ardından, bu tutanakları yayınlayan tüm internet sitelerine erişimin engellenmesi için mahkeme kararı alındı. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, karar Twitter ve Facebook'u da kapsıyor. Ancak Twitter’ın tutanakları yayınlayan hesabı karartmasının ardından söz konusu engelleme kararının Twitter için uygulanmayacağı belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler