Gazete bayileri tehdit ediliyor

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo katliamının ardından dayanışma gösteren gazetemizin bayilerdeki satışı engelleniyor. İstanbul başta olmak üzere çok sayıda bayi tehdit edildiklerini belirterek gazetemizin okurla buluşmasını engelledi. Bazı bayilerde de “gazete yok denilerek” iki gündür satış yapılmadı, blok halinde iadeler yaşandı.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 21:28
Abone Ol google-news

 

#Korkmuyoruz Cumhuriyet satacağız

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto gazete okurunun Cumhuriyet’e ulaşmasının engellenmesinin “anayasal suç olduğuna” dikkat çekti. Taksim Dayanışması üyeleri de pazar günü gazetemizi İstiklal Caddesi’nde gönüllü satışını yaparak daha çok okura ulaşmasını sağlayacak.

İki günden bu yana Cumhuriyet’in bayi satışında problemler yaşanıyor. Çok sayıda okurumuz gazeteye ulaşamamanın sıkıntısını yöneticilerimizle paylaşıyor. Bu gelişmeler üzerine Taksim Dayanışması üyeleri sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden #Korkmuyoruz başlığı ile “Basın ve ifade özgürlüğü için 18 Ocak Pazar günü 13.00’da İstiklal Caddesi’nde Cumhuriyet gazetesi satıyoruz” mesajlarını paylaştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da dün gazetemize yaptığı ziyarette engelleme girişimlerine değindi. Gazete dağıtımının engellenmesinin 1970 ve 1980’lerde çok sık yaşandığını belirten Olcayto, “Halen yayın dağıtımının engellenmek istenmesi çok tavır aslında anayasının yayın dağıtımının engellenmesi suçunu ortaya koyuyor. Okurun Cumhuriyet gazetesine ulaşması engellenemez. Bizim istediğimiz halkın gerçekleri öğrenmesi, sahip çıkmak. Bunu sağlama yolunda mücadele vermek. Bu mücadeleyi de sonuna kadar yapacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler