"Şoförüme dokunma"

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförlerine yönelik saldırıların artması üzerine düzenlediği "Şoförüme dokunma" eyleminde şoförlere yönelik saldırıların 'organize' biçimde arttığı vurgulanarak, vali ve emniyet göreve çağrılıp, İzmirlilerden destek istendi.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 15:49
Abone Ol google-news



Konak Pier önünde toplanıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önüne kadar süren yürüyüşe aralarında DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Alaattin Yüksel, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye üst bürokratları, belediye şoförleri, aileleri ve çok sayıda İzmirli katıldı.

'Lastikçi Kani'yim

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde topluluğa seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ”Şoför arkadaşlarımıza yapılan saldırıları kınayan ve onları yalnız bırakmayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere dayanışmada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Ben İzmir ESHOT'ta 20 yıl lastikçi olarak çalışan ”Lastikçi Kani”yim. Son dönemlerde arkadaşlarımıza karşı yapılan saldırıları kınıyorum. Bu saldırılar devam ederse; onlara anladığı dilden de anlatmasını biliriz. Bu kardeşlerim, sizleri erken saatlerde okullarınıza, iş yerlerinize güven içinde götürüp götürüyorlar. Bizim geleneğimiz önce hizmet. Güzel İzmir'in güzel İzmirlilerine hizmet veren, onları sabahları karşılayan, bu kutsal görevi yapanlara elini o şoför arkadaşlarıma kalkanlara sesleniyorum. Biz o elleri kırmasını da biliriz. Şoförlere yapılan bu saldırılar artık 'organize' olduğundan şüphemiz yok. Bizim mücadelemiz bireylerle değil, bize karşı baskı uygulayan siyasal iktidarlara karşıdır. Gelin asgari ücretle çalışanlara 1 lira zam yapanlara karşı mücadele edelim. Gelin 9 milyon yakın emekliye komik zam yapanlara karşı mücadele edelim. Bir milyonu üniversite mezunu, 7 milyona yakın işsizler var. Atanamayan yüz binlerce öğretmen var. Sayıları 4 milyona yakın kredi borçlu insanım var. Bunların yüzde 25 kadarı da icralık. Bu ülkede geceleri aç yatan üç milyona yakın aç insan var. Gelin bunları yaratanlara karşı mücadele edelim. Bizden kesilen vergilerle kendilerine iki bin odalık kaçak saray yaptılar. Gelin bunlara karşı mücadele edelim” dedi.

Konuşmasının son bölümünde devlet görevlilerini de görevlerini yapmaya çağıran Beko, ”Bize karşı TOMA'ları, biber gazlarını göndermeyin. Şoför arkadaşlarıma karşı organize saldırılara karşı emniyeti göreve çağırıyorum. Bu saldırganları bulun ve adalet önüne çıkartın” dedi.

İzmirliler şoförlerine sahip çıkacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan topluluğa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'organize' saldırı' ve "ahlaksız bir oyun" biçimine dönüşen ESHOT ve İZULAŞ şöförlerine yönelik saldırıları kınayarak sözlerine başladı. Kocaoğlu, “Her gün peş peşe olay oluyor. Cumartesi gününden başlayarak hafta boyunca 6 kez şoförlerin darp ediliyor. Garajımızda bile şoförümüz dövülüyor. Komple teorilerine yaşam boyu inanmadım. Ama bunda nasıl art niyet aramazsınız? Saldırılar bir yerden düğmeye basılmış gibi başladı. Ne yapılmak isteniyor? Toplu taşıma görevi gören şoför arkadaşlarımıza yapılan bu saldırılar ne anlama geliyor? Arkasında ne hesaplar var? Yaşayarak göreceğiz. Bunu er geç ortaya çıkartacağız. Bu ahlaksızlığının hesabını sormak zorundayız. Bize düşen görev budur. İzmir'de farklı amaçlar için farklı yerlerde kumpas kuranlar boşuna uğraşmasınlar. İzmir bu alaverelere izin vermez. Bİz bu oyunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte bozacağız. Bİz belediye olarak tüm şoför arkadaşlarımızın yanındayız” dedi.

'Organize işler'

Özellikle seçim dönemlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı kamuya açık yerlerde provokasyon amaçlı kışkırtmalar yaşandığını da dikkat çeken Kocaoğlu, "Provokasyon amacıyla otobüslere binip halkı kışkırtmaya çalışanlara ve bunu sistemli yapanlara sesleniyorum. Bu adi oyunları, bu onursuz, şerefsiz oyunları İzmirliler kabul etmiyor. Etmeyecektir de… Her fırsatta İzmirli gereken cevabı verdi. Şimdi de İzmirli hemşehrilerimiz provokasyonlara en şiddetli ve en onurlu cevabı verecektir."

Vali ve emniyet müdürü göreve

Son günlerde yaşayan darp olaylarıyla ilgili İzmir Valisi, Emniyet Müdürü, devlet temsilcileri ile kamu görevlilerine şoförlere sahip çıkma ve görevlerini yapma çağrısı da yapan Kocaoğlu, "Kamu görevi yapan arkadaşlarımıza sahip çıkılmasını istiyorum. Acilen suçluları suçluları adalet önüne çıkartmaları gerekmektedir. Bu görevlerini yapıp yapmadıklarını izleyerek, yaptılarsa açık yüreklilikle teşekkürlerimizi, yapmadılarsa eleştirilerimizi en şiddetli şekilde bildireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Uyanık olmak zorundayız. Nifak tohumlarını nereden gelirse gelsin önlemek durumundayız. Biz oyunu İzmirli hemşehrilerimizle birlikte bozacağız. Hep beraber ruhumuzla, bedenimizle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarıyla yanınızdayız. Bugüne kadar başardık. Bundan sonra da başaracağız. Yolumuz açık. Kötülükleri kovmak zorundayız. İzmir'i her zaman olduğu gibi doğrunun, güzelin kenti yapmak zorundayız" dedi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler