Ağar hesap verecek

Faili meçhul cinayetlere ilişkin davada, bir numaralı sanık olarak gösterilen eski Bakan Mehmet Ağar artık tüm duruşmalara katılmak zorunda.

Yayınlanma: 31.01.2015 - 04:05
Abone Ol google-news

Yargı, Ağar’ın çapraz sorgu için duruşmada hazır edilmesine, eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür’ün tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 1990’larda işlenen faili mehçul cinayetlere ilişkin Ağar ile özel harekât polisleri ve “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı davada, Ağar’ın çapraz sorgu için duruşmada hazır edilmesine ve eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Eymür’ün tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Buna göre daha önce hakkında duruşmalara katılmama kararı verilen Ağar, duruşmalara katılmak zorunda kalacak.

 

‘İlgim yok’ diye savunmuştu

Ağar için duruşmalara katılmama kararı geçen yıl verilmişti. Suçlamaları kabul etmediğini belirten Ağar şunları kaydetmişti:

“Aleyhime hiçbir somut delil, beyan olmadan, daha önce yargılanıp hakkımda ceza verildi ve Yargıtay’ca onandı. Bu dava da ona benzerdir. Aleyhime hiçbir somut delil yok. O dönemde
emniyet genel müdürüydüm. Suç işlemesi için kimseye emir vermedim. Öldürüldüğü iddia edilen kimselerle ilgili benim herhangi bir ilgim, bilgim yok. Kimin ne şekilde eylemi gerçekleştirdiğini bilmiyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler