Erdoğan'a birkaç hatırlatma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz Muhammed'e hiçbir hakaret bulunmamasına rağmen Cumhuriyet Gazetesi'ni yeniden hedef gösterdi. Erdoğan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar'ın yaptığı Celal Kara röportajını da sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma: 31.01.2015 - 12:50
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da TÜMSİAD'ın Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan cemaati sert bir dille eleştirdiği konuşmasında yine Cumhuriyet gazetesini hedef gösterdi.

"NE İSTEDİLER DE VERMEDİK" DEMİŞTİ

Dersanelerin kapatılmasının gündeme gelmesinden sonra iyice açığa çıkan Cemaat AKP kavgası sonrasında Cemaat medyasının attığı manşetler için, "Ne istediler de vermedik" diyen Erdoğan, Cumhuriyet gazetesini Savcı'ya sahip çıkmakla suçladı. Erdoğan Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e zırhlı aracını vermiş, şuan eleştirdiği Ergenekon ve Balyoz davaları için de "Bu davanın savcısı benim" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E: "HASRET BİTSİN DÖN ARTIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlığı döneminde '10. Türkçe Olimpiyatlarının İstanbul TT Arena Stadı'ndaki kapanış gecesinde o dönemde kol kola olduğu Cemaatin lideri Fethullah Gülen için "Gurbette olup, vatan topraklarının hasretini çekenleri aramızda görmek istiyoruz. Şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet'e suçlama

Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan 17 Aralık Savcısı Celal Kara'nın Can Dündar'a verdiği röportaj ile ilgili konuşan Erdoğan, "Bakın bir gazete, Peygamberimize hakaret eden karikatürleri pervasızca yayınlayan bir gazete bundan 5 yıl önce bir savcı ile ilgili çok ağır hakaretler ediyordu. Şimdi bakıyorsunuz aynı gazete o savcıya sahip çıkıyor. O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptıklarını utanmadan sıkılmadan itiraf ediyor. Hukukta bence diye bir yaklaşım, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bu darbenin apaçık itirafıdır. Yargı en başta içindeki haşhaşileri temizlemeli."

Erdoğan'dan 17 Aralık savcısına sert sözler - VİDEO

MİT TIRLARI VE HZ MUHAMMED'İN YALAN İÇİN SÖYLEDİKLERİ

Süleyman Şah Türbesi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan gizli görüşmenin internete düşmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan,  "Bu yapı benim şahsıma, aileme, arkadaşlarıma taarruz eden bir yapı değildir. Bu yapı öncelikle Türkiye2nin ulusal bütünlüğüne taarruz etmiştir. Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, bakanların, AYM’nin bütün komutanların telefonlarını dinlemek ne demek ya… Böyle bir STK ya da onun içinde barınanlar bunu nasıl yapabilir. Bu ajanlık değil de nedir? Dışişleri’ndeki gizli toplantıyı dinleyip de uluslararası şebekelere servis etmek ne demek? Ahlaksızca MİT TIR’ları terör örgütlerine silah götürüyordu diyorlar. Böyle de ahlaksızca yalanları söyleyebiliyorlar." dedi. 

Erdoğan'ın 'yalan' için söyledikleri yine gündeme oturdu - VİDEO

Erdoğan konuşmasında İslam Peygamberi Hz Muhammed'in yalan söylemek üzerine söylediği sözlere de yer verdi.

"Yalan sevigili yar sevgilisi o Nebinin en çok nefret ettiği şeydi. Birçok suçu işleyebilirsin onu yaparsın şunu yaparsın neyse ama Nebi'ye dediler ki; "Yalan" orada ayağa fırladı. "Asla" dedi. Çok tehlikeli bir şey..."

Bu sözlerden sonra Başbakan Erdoğan'ın birbirinden tamamen zıt sözleri akıllara geldi.

Erdoğan birçok konuşmasında olmayacak dediği şey birer birer hayata geçirildi ya da olacak dediği birçok şey de olmadı.

İŞTE ERDOĞAN'IN BİRBİRİYLE ZIT AÇIKLAMALARI



<video:53769>

"MOSSAD İLE İŞBİRLİĞİ TUTTUĞUNU GÖREMİYORLARSA YAZIKLAR OLSUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapının tabanındaki samimi insanlar, bu yapımının kimlerle işbirliğini yaptığını görsünler ve sorgulasınlar. Bu yapının MOSSAD ile işbirliği tuttuğunu göremiyorlarsa yazıklar olsun" dedi.
Erdoğan konuşmasında 17-25 Aralık operasyonlarına da değindi. Erdoğan, "Biz aynı davaya inandık aynı davanın neferleri olduk aynı dava için birbirimize yol arkadaşı aynı davanın hizmetkarları olarak kardeş olduk. Son 1 - 1,5 yılda son derece birçok önemli meselede imtihana tabi tutulduk. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbe girişimde, 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos seçimlerinde çok çetin imtihanlardan geçtik. Bizim bu hadiselerde en başta kardeşliğimiz, en başta uhuvvetimiz, muhabbetimiz test edildi. Eğer birbirimiz arasında sarsılmaz, uhuvvet, muhabbet olmasa inanın bu dava bugün burada olmazdı. Sizler belki bu salonda olmazdınız ben bu kürsü de olmazdım" dedi.

Erdoğan'dan başkanlık sistemi açıklaması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler