İBB’den TÜRGEV’in kardeş vakfı Ensar’a kıyak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avcılar’da 2 bin 700 metrekarelik ve Büyükçekmece’de 500 metrekarelik toplam 2 binayı İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın kurucusu olduğu ve hakkında TÜRGEV’in de kardeş vakfı yorumları yapılan Ensar Vakfı’na yurt olarak kullanılması üzere bedelsiz verdi. İBB’nin CHP’li meclis üyesi Tonguç Çoban ‘Görülen o ki kamu kaynakları yandaşlara peşkeş çekiliyor’ dedi.

Yayınlanma: 12.02.2015 - 20:29
Abone Ol google-news

İBB’nin dünkü meclis toplantısı gündemine İBB tarafından kiralanan 2 binanın yurt olarak kullanılması istemiyle Ensar Vakfı’na bedelsiz verilmesi için protokol imzalanması talebi geldi.  Teklifte Avcılar Cemil Meriç sokaktaki 2 bin 700 metrekarelik binanın yurt olarak kullanılmak üzere belediye tarafından kiralandığı belirtilerek binanın yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile Ensar Vakfı’nın kullanımına verilmesi talep edildi. İBB ile Ensar Vakfı arasında “Avcılar İlçesinde, Orta ve Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Konaklama Hizmetinin Sağlaması hakkında Ortak Proje ve İşbirliği Protokolü” yapması için İBB Başkanı Kadir Topbaş’a yetki verilmesi istendi. Teklif kapsamında hazırlanan komisyon görüşünde CHP’li üyeler ret oyu kullanırken AKP’li üyeler teklifi uygun gördü. Diğer teklifte de aynı süreç yaşandı.
 

‘Bilal Erdoğan da bu ülkenin evladı’
 
İBB ile Ensar Vakfı arasında imzalanacak ortak proje ve işbirliği protokolünde ise belediyenin sorumlukları arasında da verdiği binaların 5 yıl boyunca kirasını ödemesinin yer alması dikkat çekti. Meclis toplantısında teklifin görüşüldüğü sırada ise tartışmalar yaşandı. Toplantı söz alan Tonguç Çoban İBB’nin seçilmiş özel bir vakfa ayrıcalık tanıdığını belirterek ‘TÜRGEV ve Ensar Vakfı ile İBB’nin protokol arayışları öne çıkıyor. Madem bu kadar yüksek bir meblağ ayrılacak neden İBB kendisi yurt açmıyor? Daha önce de desteklediğiniz vakıflar, üniversiteler, sağlık kuruluşları vardı. Sonra onları paralel ilan ettiniz. Korkarım yarın öbür gün bu vakıfları da yeni paralel ilan edersiniz. Bu yüzden kamu kaynaklarının böyle vakıflarla ilişkilendirilmesinin gereği yok” diyerek teklifin müdürlüğüne iade edilmesini istedi. İBB Meclis üyesi Doğan Subaşı da '2 binanın kirasının toplamı yıllık 600 bin' dedi. AKP Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek ise İBB’nin tüm yatırımlarının denetlendiğini belirterek ‘Bizim işlerimiz tamamen hukuka uygundur. Ayrıca Bilal Erdoğan bu ülkenin bir evladıdır. Eğer bu ülke için bir şey yapıyorsa takdir edilmelidir” dedi. Konuşmaların ardından teklif CHP’li meclis üyelerin ‘ret’ oyuna karşın AKPli meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler