İstanbul'da kar esareti... Trafik felç oldu

İstanbul'da beklenen kar yağışı özellikle akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Yoğun yağışın ardından megakentte trafik adeta felç oldu.

Yayınlanma: 17.02.2015 - 18:50
Abone Ol google-news

İstanbul 'da özellikle akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi trafiği felç etti. Mesailerini bitirip evine gitmek isteyen vatandaşlar saatlerce yolda kaldı. Zaman zaman durma noktasına gelen trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarından inen vatandaşlar yola yaya devam etti. TEM Otoyolu'nda trafik durdu. Vatandaşlar otomobillerinden ve servis araçlarından inip yürümeye başladı. Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişte, sürücüler 8 kilometrelik yolu 1 saat 10 dakikada kat edebildi.

Kar yağışı ve tipi İstanbul'da trafiği felç etti  (FOTO GALERİ)

Metrobüsler durdu

İstanbul’da gün boyu aralıklarla yağan kar yağışı akşam saatlerinde de etkisini gösterdi. Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, trafik durma noktasına geldi.  Meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen kar yağışı İstanbul’da etkisini gösterdi. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı gün boyu aralıklarla devam etti. Akşam saatlerinde etkisini tekrar göstermeye başlayan kar yağışı Beşiktaş ’ta trafiği de olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle yollar kayganlaşırken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.  Zincirlikuyu'da, Maslak ve Beşiktaş yönüne araç trafiği uzun süre durma noktasına gelirken, vatandaşlar toplu taşıma araçları ve servislerden inerek her iki yöne yaya olarak devam etti.  Bazı araçlar yoğun kar yağışı nedeniyle arıza yapınca, trafiğin daha da tıkanmasına yol açtılar.


Duran metrobüsten inen yolcular metrobüs yolundan böyle ilerledi

 Aniden bastıran kar sebebiyle yolda kaldıklarını belirten bir motosiklet sürücüsü de, “Levent’ten buraya yarım saatte anca geldim. Trafik baya tıkanmış. Yerler çok kaygan. Ayaklarım yerde gidiyorum” dedi.

 
 
KÖPRÜDE BUZLANMA

Trafikte bir diğer tehlike ise kış lastiği kulanmayan sürücüler nedeniyle yaşanıyor. Yetkililer vatandaşları toğlu taşıma kullanmaları konusunda uyardı.

Boğaz köprülerinde havanın soğumasıyla birlikte buzlanmanın yaşandığı ve bazı araçalrın kaydığı belirtilirken belediye ekiplerinin yol çalışması gece boyunca devam etti.

 

 

KAZANASMAZ: 2 SAAT BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN

Ünlü trafik uzmanı Murat Kazanasmaz da twitter hesabından vatandaşları uyardı. Kazanasmaz "Şu anda neredeyseniz en az 2 saat orada kalın. Dışarıya çıkarsanız orada da kalacaksınız" mesajını takipçileriyle paylaştı.

 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde zincirleme trafik kazası

 

DENİZ ULAŞIMINA KAR ENGELİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre 07.00 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 08.00 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü- Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü, 18.30 Bostancı-Yenikapı-Bandırma Deniz Otobüsü iptal edildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz otobüsü iç hat seferleri ile Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferlerinde aksamalar yaşanabildiği duyuruldu.

Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

 

 

Tipi nedeniyle uçaklar adeta kayboldu

Atatürk Havalimanı'nda karın tipi şeklinde yağdığı anlarda aprondaki uçakların görülmesi bile zorlaştı. Yoğun kar yağışı sırasında görüş mesafesi düşerken Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar sorunsuz olarak devam ediyor. Uçaklar kalkış öncesi buzlanmaya karşı anti-icing adı verilen işlemle alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı. Apronda biriken kar sularını DHMİ araçları temizledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler