Suikast senaryosunda 'delil' gazete kupürleri

Savcılık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiaları için MİT ve Emniyet’ten bilgi istedi. Emniyet, sadece gazete kupürleri ve haberlerden oluşan bilgi notu gönderdi.

Yayınlanma: 26.02.2015 - 20:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiaları kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara Emniyet’inden bilgi istedi. Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü gazete kupürlerinden oluşan bilgi notu gönderdi.
 
Al Jazeera’nin haberine göre 20 Şubat 2014’te çıkan Akşam, Güneş ve Star gazeteleri Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast planlandığını yazdı. Gazeteci Emre Uslu ile CHP Milletvekili Umut Oran arasında Twitter üzerinden yapılan özel yazışmayla Sümeyye Erdoğan’a suikast planladığı ve bundan Fethullah Gülen’in haberi olduğu iddia edildi.
 
Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu MİT, Emniyet İstihbarat ve Terör şubeden yazılı bilgi istedi. Savcılık tarafından gönderilen yazılara Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden cevap geldi. Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün gönderdiği ön bilgilendirme raporunda sadece gazete kupürleri ve haberlere yer verildi. Gazetede yer alan iddialar dışında bilgi verilmezken başsavcılık diğer kurumlara yazdığı yazılara cevabı bekleyecek.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler