Baskına uğrayan Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici: Zamanlama manidar

AKP oylarının yüzde 40’ın altına düşebileceğini ortaya koyan Gezici Araştırma Şirketi’nin sahibi Murat Gezici, müfettiş teftişi ile ilgili "Zamanlama Manidar" dedi.

Yayınlanma: 01.03.2015 - 11:54
Abone Ol google-news


7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde AKP’nin oylarını yüzde 40’ın altında gösteren anket çalışmasının yayınlanmasından sadece 24 saat sonra polis baskınına uğrayan Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici, “Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey zamanlamanın manidar olduğu” dedi.

Şirketin baskına uğramasına neden olan son çalışmasına göre, AKP’ye oy veren yurttaşlar bile medyaya yönelik iktidar baskısı olduğunu düşünüyor.

Taraf gazetesinden Tunca Öğreten’in sorularını yanıtlayan Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici'nin röportajından satır başları:  

Zamanlama manidar

“Gerçekten AKP’nin oy oranı yüzde 39 dediğim için mi geldiler, yoksa rutin yoklama mıydı bilmiyorum. Biz denetime açık bir şirketiz. O yüzden şirketimize yapılan bu ziyarete saygı duyuyorum. Kesin olarak söyleyebileceğim tek şey zamanlamanın manidar olduğu.”
Senin üzerinden diğer şirketlere mesaj verildi

“Amacın ne olduğunu bilmiyorum. Ancak kurumumuz bu denetlemeden açık ve net bir şekilde eksiksiz, ceza almadan çıktı. Teftişten sonra görüşmeler yaptım. Kiminle konuştuysam, “Senin üzerinden diğer araştırma şirketlerine mesaj verildi” dedi. Yine de yaşanan olayı böyle okumak istemiyorum ben.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler