'En çok kadın o astsubaya gider'

Bir Suriyeli kadının öldürüldüğü Karkamış Kampı’ndaki şiddet ve fuhuş skandal boyutunda. İşte anlatılanlar:

Yayınlanma: 04.03.2015 - 23:03
Abone Ol google-news

Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki çadır kentte yaşanan skandallar bitmek bilmiyor. Kampta kalan ve çalıştığı tarlada tecavüze uğrayan S.F’nin iğneyle bebeğini düşürüp anne ve kardeşinin yardımıyla cenini boş araziye gömmesi, ilçede ve çadır kentte neler yaşanabileceğiyle ilgili ipuçları veriyor. Bir süre önce haberini yaptığımız Karkamış Kampı’nda yaşananlara ilişkin yeni bilgiler de ediniyoruz. Yaptığımız haber üzerine soruşturma açılan Karkamış Kampı’nda hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini anlıyoruz. Karkamış’taki fuhuş, rüşvet ve şiddet olaylarına sessiz kalamadıkları için kamptan kovulan ve başka yerlere gönderilen A.Ş., V.M., M.S., C.Z., adlı sığınmacılardan edindiğimiz bilgileri onların ağzından maddeler halinde veriyoruz:

 

Jandarmayla işbirliği

A. E., C. A., A. K., A.H ve babası M. H., jandarmayla organize bir biçimde çalışıyorlar. Bu kişilerin hepsi, içeride ve dışarıda kadın pazarlıyorlar. AFAD üyesi yapılan Karkamışlı C. ve A. bunlara yardım eder. C., aynı zamanda belediye başkanının akrabasıdır.

C. A. adlı sığınmacı AFAD’a üye yapıldı. Bir sığınmacının AFAD üyesi yapılması yasal değil. Jandarma, bu kirli adamları sağ kolu olarak yanında tutmak için her yolu deniyor.

 

Uyuşturucu görmezden geliniyor

C. A. adlı sığınmacı uyuşturucu içer. AFAD personeli karşı çıktı. Ancak kampta söz sahibi olan bir astsubay ona engel oldu. Uyuşturucu içen sığınmacı hakkında bir işlem yapılmadı. Akrabalarımızın bir bölümü, Gaziantep’teki diğer kamplarda yaşamaya çalışıyor. Benzer durumları anlatıyorlar. Kamplardaki bu durumun sorumlularının AFAD temsilcileri olduğunu düşünüyoruz.

 

Fotoğrafla fuhuşa zorluyorlar

Birkaç kez kadınların banyo yaptığı yerde fotoğraf çektiler. M. H. aynı zamanda kampın öğretmenidir. Ders verdiği kızların gizli gizli fotoğraflarını çekiyor. “Fotoğrafları internete vereceğiz” diyerek kadınları fuhuşa zorluyorlar. Dışarı kadın servisi var. Bazı kadınlar para karşılığı fuhuş yapsalar da çoğu tehdit nedeniyle buna mecbur oluyorlar. Özellikle C mahallesindeki kadınlar fuhuş tuzağında. F.T., H.U., F.T., E.M., E.H., M.U., V.A., Z.H., adlı kadınların fuhuş için çalıştırıldıklarını biliyoruz. S.Ş. adlı, annesi engelli bir kadın da çaresiz kaldığı için fuhuş için çalıştırılıyor. Gündüz dinlenme yeri olarak kullandığımız yerlerde, hava kararınca fuhuş yapıldığını görüyoruz. İçerideki markette satılan mallar da dışarıdakinden pahalı. Kızılay’ın verdiği para kartlarımıza aylık 85 TL yatıyor. Fiyatlar da pahalı. Ayın yarısı tok, yarısı açız. Görmezden gelinmesi için, rüşvet olarak kadın sunarlar. En çok kadın, “o astsubaya” gider. Birleşmiş Milletler’den temsilciler kampı ziyaret etti. Fiyatların etiketleri dışarıya göre ayarlandı.

 

Karşı çıkanı kovdular

Soruşturmanın ardından, düzelme olabileceğini düşünmüştük. Göstermelik olarak bazı kişileri kovdular. Pislik temizlenmedi. Karşı çıktığımız için bizi uzaklaştırdılar. Akrabalarımızdan ayrıldık. Jandarma ve güvenlik bir sabah, çadırlarımıza girdi. Çocukların kafalarına silah dayadılar. Güvenlikçi kadınlar, kadınlarımızı copladı. “5 dakikanız var” dediler. Kıyafet bile alamadan sürüldük. Kampta haftada bir kez ayaklanma oluyor. Bize misafir gibi davranmadılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler