HSYK Kozmik Oda için devrede

HSYK 3. Dairesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan ve Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı’na girilerek sırların deşifre olmasına neden olan Kozmik Oda dosyasında usulsüz soruşturma yapıldığı iddialarına ilişkin işlem başlattı.

Yayınlanma: 17.03.2015 - 06:21
Abone Ol google-news

Daire, Kozmik Oda’ya giren hâkim Kadir Kayan ve savcı Mustafa Bilgili hakkında inceleme başlatılıp başlatılmamasını gündemine aldı. İddialar ciddi bulunursa, Kayan ve Bilgili hakkında inceleme veya soruşturma başlatılacak.

veya soruşturma başlatılacak. Kozmik Oda soruşturmasına ilişkin Ankara Savcılığı’nın 5 yıl sonra verdiği takipsizlik kararı, tartışmaları beraberinde getirmişti. Kararda, Arınç’a suikast ihbarının gerçek olmadığı belirtilerek sahte ihbar tutanağı hazırlayan polisler hakkında soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı. Kozmik Oda’ya girilmesine neden olan ve bir er ile babasının arasındaki “evrakları yakıyoruz” konuşmasının da dosyada olmadığı, ayrıca bir şüpheli ile avukatının görüşmesinin usulsüz kayda alındığı anlatılmıştı. Diğer tartışma ise Seferberlik Tetkik Kurulu’nun Kozmik Odası’ndan 2009’da alınan 1.5 terebaytlık imajların, 2013’de Genelkurmay dışına çıkartılması ve usulsüz kopyalanarak sırların deşifre olmasına ilişkin yaşandı. Genelkurmay, suç duyurusunda bulunulacağını belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon