KPSS operasyonunda rekor şüpheli: 3227

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2010 yılında yapılan KPSS'de soruların sızdırılarak kopya çekilmesine ilişkin bu sabah gerçekleştirdiği operasyonda ayrıntılar netleşmeye başladı.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 15:42
Abone Ol google-news
Cumhuriyet'in ulaştığı bilgiye göre Savcı Yücel Erkman, toplam 82 kişi hakkında mahkemeden gözaltı kararı çıkardı. Bu kişilerden 62'si gözaltına alındı.
 
10 kişinin arandığı, 10 kişinin ise yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Sınavda tam puan yapan adayların da gözaltına alındığı belirtilirken, şüpheliler "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak"la suçlanıyor. Savcılığın iddiasına göre, "KPSS sorularını paralel yapı elde etti ve sınav öncesi üyelerine dağıttı". Şüphelilere yöneltilen örgüt suçlamasından da "paralel yapı"nın kastedildiği belirtildi. 
 
Diğer yandan soruşturmada tüm şüpheli sayısının ise 3227 olduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da var.
 
Bu arada Ankara Başsavcılığı, soruşturma savcısı Yücel Erkman'ın tehdit edilmesine ilişkin ayrı bir soruşturma da başlattı. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler