Gökçek'ten Arınç'a sert cevap: Mahkemede hesabını vereceksin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın “Gökçek görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli değil” açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek, Arınç’a dava açacağını açıkladı.

Yayınlanma: 23.03.2015 - 23:14
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hükümet ile tartışmada Başbakan Yardımcısı Arınç’a Twitter üzerinden yüklendi. Arınç’ı paralelci ilan eden Gökçek, şu ifadeleri kullandı: “Okyanus ötesindeki güçler ve onun maşalarının tek amacı liderimizi yok etmek. Paralel yapı içinde hep bir laf dolaşıp duruyordu: Ak Parti’ye son anda öyle bir darbe vuracağız ki altından kalkmaları mümkün olmayacak... Bizi içimizden vurmak istediler. Ve bu darbeyi Bülent Arınç’la gerçekleştirdiler...”

Arınç’ın açıklamasının hükümet adına yapılmış gibi algılandığını ifade eden Gökçek şöyle devam etti: “Arınç’ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir... Arınç’ın çıkışı paralel yapının talimatıyla olmuştur. Bülent Arınç gibi dava adamı olduğunu söyleyen bir kişinin fitne ateşini yakacak böyle bir söylemi söylemesi başka türlü izah edilemez. Arınç artık Ak Parti’nin sözcüsü olamaz... Arınç’a şu andan itibaren düşen görev, önce hükümet sözcülüğünden sonra da başbakan yardımcılığından derhal istifa etmesidir...”

Gökçek yanıt verdi

Gökçek akşam geç saatlerde de Arınç’ın açıklamalarının ardından Twitter üzerinden Arınç’a yanıt vermeyi sürdürdü: “Senelerdir yaptığın açıklamalarla hep partinin başına dert oldun. Partide 10 kişiye sor 9’u bunu teyid eder. Her kırdığın potu parti temizlemek için günlerini harcar. Ben seni paralel yapıdan talimat aldığın için tenkit ettim.”

‘Delillerini söyledim’

Arınç’a seslenirken kendisine hakaret etmediğini belirten Gökçek şöyle devam etti: “Hakaret etmedim, fikrimi söyledim. Delillerimi söyledim. Kızının ve damadının paralel yapının hâlâ üst seviyelerinde görev yaptığını açıkladım ve onların tesirinde kaldığını söyledim. Aynı sözlerimi tekrar ediyorum. Keşke bana takındığın bu yiğitliğin onda birini Gezi olaylarında gösterseydin... Hakan Fidan’ın tutuklanma girişiminde gösterseydin... Ama sanma ki hakaretlerin karşılıksız kalacak. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Çünkü hakaret eden kişi kendi seviyesini ortaya koyar. Ancak seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin.”

‘Ben senin gibi alttan almam, kavgamı veririm’

Arınç’ın ‘tetikçi’ tabirine “Ben Cumhurbaşkanıma veya Başbakanıma bir saldırı olduğunda tetikçi değil gücümün yettiğince kalkan olurum” diye yanıt veren Melih Gökçek, şöyle devam etti: “Senin gibi alttan almam, yiğitçe kavgamı veririm... Gidip Gezicilere yaranmaya çalışmam... Bugüne kadar kendi beyanınızla da sabittir ki benim adaylığıma her zaman itiraz ettiniz... Ama ben hiçbir yerde ve hiçbir zaman şahsımla uğraştığınız için sizin hakkınızda tek kelime etmedim... Ancak liderime karşı sürekli olumsuz beyanlarda bulundunuz... Son sözleriniz artık bardağı taşırdı...”

Kendisini konuşmak zorunda bıraktığını söyleyen Gökçek, “Beni konuşmak zorunda bıraktınız... Konuşmanda şöyle bir cümle kullandın; ‘Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim’ Kastının ne olduğunu ve delillerini mahkemede senden öğreneceğim... Sen bir adım geri kalırsan sana yazıklar olsun... Mahkemede hesap sormayan Gökçek namerttir” ifadelerini kullandı.

‘Beni karşında bulursun’

Arınç’ı Cumhurbaşkanı ile Başbakanın arasına fesat sokmak suçlayan Gökçek, “Kibrini mütevaziliğinin ardına saklayan Arınç, bir daha paralelin talimatıyla Cumhurbaşkanım ve Başbakanım arasında yeni fitne çıkarmaya kalkarsan karşında gene beni bulacağını unutma...  Bundan sonra partimin prensipleri gereği konuyla ilgili konuşmayacağım...” dedi.

İşte o açıklama:

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler