Ankara'da Önder Sav silindi

Önder Sav “En genciniz gelsin, yarışalım...” diye meydan okudu, örgüt “Eskiler yeter” dedi.

Yayınlanma: 29.03.2015 - 23:04
Abone Ol google-news

Başkentte CHP’lilerin önseçim için oy kullandığı yerlerden biri olan Atatürk Lisesi’nde bir kurultay atmosferi var. Ama bu kez “Genel Başkan” ve Parti Meclisi üyeleri değil, milletvekili adaylarını seçiyorlar.Yağmura kimsenin aldırış ettiği yok, hatta “demokrasi yağıyor” diyorlar. Ve bu “demokrasi yağmuru”, bir zamanların “güçlü genel sekreter” ve tartışılmaz “ikinci adam”ı Önder Sav’a TBMM’ye dönüş yolunu açmadı.

CHP’nin önseçim yarışı günlerdir başkent sokaklarında, meydanlarda sürüyordu. Kentin kalbi Kuğulupark’ın her yanı aday adaylarının afişleriyle kaplıydı. İddialı bir kampanya yürüten, ciddi bir “önseçim bütçesi”yle yarışa girenlerden biri de Aylin Nazlıaka oldu. Başkentteki 8 CHP’li milletvekili arasından önseçime giren tek isim olan Aylin Nazlıaka kentin birçok yerindeki bilboardlarda partililerin karşısına çıkarken “Sokağın Meclis’teki sesi” diye oy istiyordu.

Aylin Nazlıaka çevresini saran partililerle fotoğraf çektiriyor. “Çok çalıştık, hiç uyumadık. Ne de olsa insan kaynakları alanından geliyorum” diyor.

Gençlerin önü açılsın

Eski “güçlü genel sekreter”, Önder Sav ortalarda yok. En iddialı olduğu söylenen adayın çevrede tek bir afişi bile bulunmaması dikkat çekici. İnkilap Sokak’taki bürosundan önseçimi izlediği söyleniyor. Sav pek görünür olmayan “eski” yöntemlerle sessiz ve derinden çalışırken, son güne kadar “liste başı çıkar” algısı yaratmayı başardı. Kendisinin örgüt hakimiyetine ilişkin efsaneler anlatılırken, dün sandıkların çevresinde bu hava dağılmış görünüyor ve başka hikâyeler anlatılıyordu. Anlatılanlara bakılırsa; bir örgüt toplantısında 78 yaşındaki Önder Sav’a “Artık eskiler yeter. Gençlerin önü açılsın” mesajı verilmiş. Ancak Sav geri çekilmemiş ve “En genciniz gelsin, dimağlarımızı, aklımızı yarıştıralım...” diye meydan okumuş.

5 yıl sonra Önder Sav son bir güç gösterisi -ve belki de hesaplaşma- için bir kez daha sahneye çıktı ve kaybetti. “Korku imparatorluğu”nu bilmeyiz ama öyle anlaşılıyor ki “Sav imparatorluğu” tarih olmuş. Artık, örgütler Önder Sav’dan sorulmuyor...

Ankara 1 ve 2. Bölge'de açılan sandıklara göre resmi olmayan sonuçlar ise şöyle;

Ankara 1. bölge

1-Necati Yılmaz
2- Aylin Nazlıaka
3- Ali Haydar Hakverdi
4- Hikmet Tepe

Ankara 2. Bölge

1- Murat Emir
2-
Nihat Yeşil
3- Ali Rıza Erbay
4- Celalettin Koç
5- Semra Dinçer
6- Barış Ozan Vural
7-Ali Yılmaz
8- Servet Ünsal
9-Selma Ergen
10-Haydar Doğan
11-Abidin Şahin
12- Yücel Artantaş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler