Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
32°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
USD 40,26
EUR 47,00
GBP 54,24
BTC 4.306.794,30
gram-altin 4.348,67
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Türey Köse/Cumhuriyet
‘And’ımı nasıl içsem? ‘And’ımı nasıl içsem? AKP “laiklik ve Atatürk”çıksın, MHP “mukaddes kitap” önünde yemin edilsin istiyor...CHP “kişisel çıkar sağlamayacağıma...” diyor, HDP ise “andiçilmesin” görüşünde...
Sezgin Kaymaz'dan 'Son Şûrâ' Sezgin Kaymaz'dan 'Son Şûrâ' Sevinç Kuşları cinsler, türler arası ayrımları, sınırları aşan aşk, şefkat, ve vicdan masalları üçlemesi. “Deccal’in Hatırı” acayip aşkların romanıydı, “Kısas” kötülüğün ve hesaplaşmaların. Üçlemenin son kitabı “Son Şura” da yine aşkın ve kesilen son raconların romanı. Sezgin Kaymaz’la üçleme üzerine konuştuk.
Katliam meydanı Gökçek'in 'zevkine' emanet Katliam meydanı Gökçek'in 'zevkine' emanet Başkenti yönetenler Gar Meydanı’nın tarihine Ankara katliamını “yazmaya” direniyor...
Acıların tanığı: Anadolu'yu gezen piyano Acıların tanığı: Anadolu'yu gezen piyano CHP milletvekili Selina Doğan’ın aile yadigârı piyanosu Amerika’dan İstanbul’a, oradan Samsun’a, Samsun’dan Gümüşhacıköy’e götürülmüş. 1922’de el konulup 24 yıl sonra geri alınan ve 1976’da İstanbul’a dönen bu piyano, artık bir ailenin 100 yıllık tarihinin simgesi.
Kamer Genç sağlık durumuyla ilgili Cumhuriyet'e konuştu Kamer Genç sağlık durumuyla ilgili Cumhuriyet'e konuştu 6 dönem milletvekilliği yapan ve son seçimlerde sağlık sorunları nedeniyle aday gösterilmeyen Kamer Genç sağlık durumuyla ilgili Cumhuriyet'e konuştu.
Bir halk kaçıyor Bir halk kaçıyor IŞİD zulmünden kaçıp, Diyarbakır’daki kamptan Edirne’ye, oradan da Avrupa’ya gitmek isteyen Ezidilere izin verilmiyor. Kampı terk eden Ezidilerin bir kısmı yol kenarında bekleşiyor, diğer kısmı Edirne’ye varmaya uğraşıyor. Ezidi kökenli milletvekili Atalan, “Bu insanlar Şengal soykırımından geldiler. Şimdi Avrupa’nın kendilerini kabul edeceğini sananlar yollara düştü” diyor.
TBMM'nin 'sol yumruk'ları TBMM'nin 'sol yumruk'ları Yemin töreninde sol yumruklarını havaya kaldıran CHP’li Hilmi Yarayıcı, Gamze Akkuş İlgezdi ve Ali Haydar Hakverdi, “Sol kimliğimizle Meclis’teyiz” mesajı verdiklerini belirtti.
AKP de ‘baraj’dan rahatsız oldu AKP de ‘baraj’dan rahatsız oldu Partide seçim barajının yüzde 5 ya da yüzde 7’ye düşürülerek erken seçime gitme seçeneği tartışılıyor.
Hükümet nasıl kurulacak? Hükümet nasıl kurulacak? 63. hükümetin kuruluş süreciyle ilgili soruların yanıtlarını aradık.
AKP Meclis Başkanlığı seçimini de kaybedebilir AKP Meclis Başkanlığı seçimini de kaybedebilir Muhalefet uzlaşırsa TBMM Başkanı seçtirebilir. Ekmeleddin İhsanoğlu, Deniz Baykal, Nabi Avcı, Ahmet İyimaya adı gündemde
Çok renkli, çok kadınlı çok sesli yeni TBMM Çok renkli, çok kadınlı çok sesli yeni TBMM TBMM’de yeni dönemde farklı inanç, köken ve aidiyetleri olan birçok yeni isim yer alıyor. Kadın milletvekili sayısı artarken; Ermeni, Ezidi, Süryani ve Roman milletvekilleri parlamentoya girdi.
İlahiyatçılar ayağa kalktı İlahiyatçılar ayağa kalktı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e uçak da tahsis edileceğini açıklayan Erdoğan’ın ‘Vatikan’ örneği tepki çekti. İlahiyatçılar ve siyasiler Erdoğan’ı ‘Diyanet’i Vatikanlaştırmak’ ve ‘Ruhban sınıfı yaratmaya çalışmakla’ suçladı. Papa’nın da özel uçağı olmadığı ortaya çıktı.
“TSK itiraz etmeseydi Erdoğan çoktan Suriye’ye girerdi” “TSK itiraz etmeseydi Erdoğan çoktan Suriye’ye girerdi” HÂLÂ AKP üyesi olan eski milletvekili Reha Çamuroğlu, Erdoğanı’ın her mitinginin partinin oylarını düşürdüğünü savundu. AKP’nin bugünkü durumunu 2002’deki DSP’nin çöküşüne benzeten Çamuroğlu, bu seçimlik oy tercihinin CHP’den yana olacağını da açıkladı. Çamuroğlu, “TSK itiraz etmeseydi Erdoğan çoktan Suriye’ye girerdi” dedi.
Tokat... AKP’yi ithal adayları yıpratabilir Tokat... AKP’yi ithal adayları yıpratabilir Tokat’ta ki seçim yarışında ithal aday sıkıntısına karşın AKP önde. Muhalefet ise sandıktan “2+2+1” dağılımını çıkarma peşinde.
Affetmiyoruz Affetmiyoruz Eylül döneminde cezaevinde yatan, işkence gören siyasetçiler sol örgütlerin liderleri darbe için gerçek bir yargılama yapılmadığını söyledi.
‘Arkasından’ darağaçları konuşur! ‘Arkasından’ darağaçları konuşur! ‘Asmayalım da besleyelim mi’ sözlerinden, ‘AB hatırına’ idam kalksın noktasına gelmişti...
‘Yavru’ kavgası ‘Yavru’ kavgası KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı’ oldu. İlk günden Ankara ile kriz patlak verdi.
KKTC'de ikinci tur KKTC'de ikinci tur KKTC’de yarın yapılacak ikinci turda Eroğlu ile yarışacak bağımsız aday Mustafa Akıncı, “Halk değişim istiyor” dedi.
2. turda Eroğlu ve Akıncı yarışacak 2. turda Eroğlu ve Akıncı yarışacak KKTC Cumhurbaşkanını ilk turda seçemedi, ikinci tur 26 Nisan’da.
KKTC’de seçim ikinci tura kaldı KKTC’de seçim ikinci tura kaldı KKTC Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, hiçbir adayın yüzde 50'den fazla oy alamadığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını bildirdi.
‘Kamber Ateş’ bugün umutlu ‘Kamber Ateş’ bugün umutlu “Kürtçe yasağı” günlerinde cezaevindeyken annesi sadece “Kamber Ateş nasılsın” diyordu. O şimdi HDP Ankara adayı...
“HDP barajı geçerse devrim, aşmazsa felaket olmaz” “HDP barajı geçerse devrim, aşmazsa felaket olmaz” Dev-Yol “gerilla komutanı” HDP listelerinde aday...
'Tek derdim AKP’yi yenmek' 'Tek derdim AKP’yi yenmek' CHP’nin Antalya’da yaptığı önseçimde Baykal’ın önünde birinci olan Doktor Niyazi Nafi Kara, ‘Kimseyi yenmek gibi bir derdimiz yok ’diyor.
Onur duydum ama kontenjan gerekmez Onur duydum ama kontenjan gerekmez Melda Onur’un kontenjan adayı gösterilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Onur ise “Biz iktidar olacağız ve ben 13. sıradan vekil olacağım” diyor.
Ankara'da Önder Sav silindi Ankara'da Önder Sav silindi Önder Sav “En genciniz gelsin, yarışalım...” diye meydan okudu, örgüt “Eskiler yeter” dedi.
Öcalan’ın isteği Meclis’te bekliyor Öcalan’ın isteği Meclis’te bekliyor Öcalan’ın Nevruz mesajında parlamenterlerin de içinde yer alacağı bir “Hakikat ve Yüzleşme Komisyonu oluşturulması” isteğini daha önce de HDP ve CHP Meclis’e taşıdı. İki partinin önerisi komisyonda.
CHP'de eski de var çok yeni de... CHP'de eski de var çok yeni de... CHP PM üyesi Fikri Sağlar’ın SHPCHP çizgisindeki siyasal yaşamı iniş çıkışlarla dolu.
Vitrinde Roman da var hak savaşçısı da Vitrinde Roman da var hak savaşçısı da CHP’nin aday adayları arasında din-devlet ilişkileri konusunda çalışan Prof. Dr. İştar Gözaydın, toplumsal hak mücadelelerinde öne çıkan isimlerden avukat Efkan Bolaç, Avrupa Konseyi Türkiye Romanları Temsilcisi Özcan Purçu da var.
Söylenmeyi kesip aday oldum Söylenmeyi kesip aday oldum Kulislerde, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun üzerinde liste başında aday gösterileceği belirtilen Prof. İştar Gözaydın, "Söylenmeyi kesip aday oldum" dedi.

En Çok Okunanlar

'Kimseye verecek cevabımız kalmadı'
'Kimseye verecek cevabımız kalmadı' MHP Körfez İlçe Teşiklatı eski yöneticilerinden Alptuğ Metin Aldemir, "Terörsüz Türkiye" adı verilen süreç üzerine yaptığı sert açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.
CHP, AKP’ye fark atmaya devam ediyor!
CHP, AKP’ye fark atmaya devam ediyor! CHP anket sonuçlarındaki birincilik istikrarını sürdürüyor. PİAR Araştırma'nın Temmuz ayında yaptığı seçim anketi sonucuna göre, CHP’nin yüzde 32.5, AKP ise yüzde 30.2’de oranında destekleniyor.
Bilal Erdoğan, o isimle tokalaşmadı!
Bilal Erdoğan, o isimle tokalaşmadı! Bir süredir kanser tedavisi gören ve hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut için düzenlenen cenaze töreninde oğlu Bilal Erdoğan'ın eski Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın elini sıkmadığı anlar sosyal medyada gündem oldu.
'Emine Erdoğan' ayrıntısı dikkat çekti
'Emine Erdoğan' ayrıntısı dikkat çekti AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete'de de yayımlandı.
Partisinden istifa edip CHP’ye geçti
Partisinden istifa edip CHP’ye geçti YRP’li Adıyaman Belediye Meclis Üyesi Halil İzci CHP’li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye verilen ev hapsi kararına tepki göstererek partisinden istifa edip CHP’ye geçti.
Saldırıya uğrayan anne öldü, ölü numarası yapan oğlu kurtuldu
Saldırıya uğrayan anne öldü, ölü numarası yapan oğlu kurtuldu Ankara'nın Bala ilçesinde konteynere soygun için giren 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Kezban Demirci (42) hayatını kaybetti, oğlu Nazif Demirci (12) ise ağır yaralandı. Nefesini tutup ölü numarası yaparak kurtulan Nazif Demirci hastanede tedaviye alındı. Olayın şüphelilerinden birinin ailenin damadının kardeşi olduğu belirlendi.
3 kişi öldü, onlarca kişi dumandan etkilendi
3 kişi öldü, onlarca kişi dumandan etkilendi Ankara'nın Çankaya ilçesinde site içerisindeki yüksek katlı bir binanın 4’üncü katında yangın çıktı. Binada mahsur kalanlar itfaiye aracıyla kurtarılırken, can pazarının yaşandığı yangında 1’i bebek 3 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de dumandan etkilendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Salih Müslim’den Şam yönetimine rest
Salih Müslim’den Şam yönetimine rest Terör örgütü YPG/PYD'nin önde gelen isimlerinden Salih Müslim, Suriye hükümetini mezhepçi ve dışlayıcı olmakla suçladı. Müslim, Kürtlerin ve diğer azınlıkların dışlandığını belirterek, “Bu şekilde hazırlanan hiçbir anayasayı kabul etmeyeceğiz” dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye