Şehit Savcı Kiraz'a veda

Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 10:23
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Savcısı Kiraz için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda tören düzenlendi. Saat 11.00'de başlayan tören adliyenin C girişinde bulunan avluda düzenlendi. Savcı Kiraz'ın cenazesi adliyenin C kapısından alındı. Kiraz'ın cenazesini Orhan Kapıcı ve Vedat Yiğit'in de aralarında bulunduğu başsavcıvekilleri adliye kapısında karşıladı ve içeriye kadar arkasından yürüdü.

Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı. Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmadı. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yaptı. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçirildi. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz

 Şehit Savcı Kiraz'a veda - FOTO GALERİ

ÇOCUKLARI DA TÖRENDEYDİ

Yapılan tören için adliyenin içine iki dev Türk bayrağı ve "Şehidimizi unutmayacağız. Allah'tan rahmet diliyoruz" yazılı pankart açıldı. Savcı Kiraz'ın daha önce görev yaptığı Gaziosmanpaşa Adliyesi başta olmak üzere çeşitli adliyelerde görev yapan yüzlerce meslektaşı tören için adliyeye geldi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan ile Adalet Bakanı Kenan İpek, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İstanbul İl Jandarma Komutanı Gürcan Sercan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok törene katılan isimler arasındaydı. Şehit Savcı Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, annesi Saadet Kiraz, eşi Yasemin Kiraz ile 2 çocuğu ve akrabaları katıldı.

Tören nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kiraz'ın cenaze adliyede düzenlenen törenin ardından cenaze töreni için Eyüp Sultan Camii'ne götürüldü.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın oğlu Muhammet Hakkı Kiraz

Şehit Savcı Kiraz'ın naaşı Eyüp Sultan Camii'nde kılınan namazın ardından Eyüp Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracı polis eskortu eşliğinde mezarlığa getirildi. Kiraz'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu omurlar üstüne mezar yerine taşındı.  Mezarlığa Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz, oğlu Muhammed Hakkı Kiraz'ın da aralarında bulunduğu ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da geldi.  Savcı Kiraz'ın cenazesi okunan duaların ardından defnedildi. 

 

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz

Savcı Kiraz'ın cenazesi adliyeden ayrıldı - VİDEO

Savcı Kiraz toprağa verildi - VİDEO



Kılıçdaroğlu'ndan başsağlığı telefonu

CHP'den yapılan açıklamada da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz'ı telefonla aradığı belirtildi.

Alçakça saldırı nedeniyle üzüntülerini dile getiren Kılıçdaroğlu, Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler