Diyanet’e protokol ayarı

Abdullah Gül, Diyanet’i yükseltmedi, düşürdü

Yayınlanma: 02.06.2015 - 05:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2012’de değiştirildiğini sandığı devlet protokolünün değişmediği ortaya çıktı. Askerlerin itirazları nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı’nı protokolde öne almayı öngören genelgeyi imzalamadı. Ancak Erdoğan’ın bu değişikliğin yapılmadığından haberdar olmadığı da önceki gün katıldığı televizyon programında ortaya çıktı. Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı’nın protokoldeki sırasını 10 veya 12 zannederken, Mehmet Görmez’in sırası 53, plakası ise 45.

Aracı az bulumuş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i makam aracı ve uçağıyla gündemden düşürmeyen Erdoğan, TRT’deki yayında, “Bu bir de o makamın sahibidir. Göreve gelmemizden önce Diyanet İşleri Başkanımın devlet protokolündeki yeri 52 mi 56 mıydı neydi? Biz onu 10-12. sıraya çektik. Bunu bile az buluyorum” dedi.

Erdoğan’ın sözünü ettiği protokol değişikliği için 2012 yılında çalışma yapılmış ancak tartışmaların gündemden düşmesiyle birlikte genelge de unutulmuştu. Gül’ün o tartışmalar sırasında 2012’de imzaladığı genelgeyle, bakan yardımcıları başbakanlık müsteşarının hemen ardına yani 36’ncı, kamu başdenetçisi de protokolde 38’nci sıraya yerleştirilmişti. Bu düzenlemeyle de Diyanet İşleri Başkanı’nın protokolde 51 olan yeri 53’e düşmüştü. Protokol ile paralel olarak Görmez’in kırmızı plakası 45 numara.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildikten hemen sonra Diyanet İşleri Başkanlığı, doğrudan Başbakanlığa bağlanmış, Eylül 2014’te de “devlet günü” olarak tanımlanan ‘perşembe günü’ yaptığı görüşmelere Diyanet İşleri Başkanı’nı da eklemişti. Ancak bu uygulamayı kendisi de sürdüremedi. Erdoğan’ın Görmez ile yaptığı görüşmeler hakkında kamuoyuna açıklama yapılmadı ve Görmez, perşembe günleri yapılan listede de yer almadı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler