Mutlu Kaya'nın doktorundan yalanlama

Ses yarışması ile tanınan ve 18 mayıs gecesi başından vurulan Mutlu Kaya'nın son durumunu doktoru açıkladı. Doktoru, Mutlu'nun konuşmaya başladığı söylentilerini yalanladı.

Yayınlanma: 05.06.2015 - 13:31
Abone Ol google-news

<video:279003>

Mutlu Kaya'nın son durumunu doktoru açıkladı. Mutlu Kaya, solunum cihazına bağlanmadan nefes alıp veriyor, gözlerini de kırpmaya başladı.

Ancak uyanıp, konuşmaya başladığına dair çıkan söylentileri doktoru yalanladı. Kaya'nın ailesi perişan halde hastane bahçesindeki bekleyişini sürdürüyor. Acılı anne hep aynı cümleyi sayıklıyor: 'Mavişim uyan...'


Türkiye'nin, "Sesi Çok Güzel" adlı yarışmadan tanıdığı 19 yaşındaki Mutlu Kaya, 18 Mayıs gecesi erkek arkadaşı Veysi E.'nin silahlı saldırısı sonucu başından aldığı kurşunla ağır yaralanmıştı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde, uyutulan Kaya'nın tepki vermesi için doktorlar Mutlu'nun kendi sesinden söylediği türküler dinletti. Solunum cihazına bağlanmadan nefes alıp vermeye başlayan Mutlu, gözlerini kırpmaya başladı.

Mutlu'nun tedavi gördüğü odayı gören bahçede yere serdiği bez parçasının üzerinde çaresizlik içinde bekleyerek gözünü hastaneden ayırmayan anne Hanım Kaya, ‘Mavişim uyan' diye sayıklıyor. Genç kızı doktorların izniyle günde 1 kişi ziyaret edebiliyor. Anne Hanım Kaya'ya iki günde bir sıra geliyor. Maddi durumu olmayan aileye vatandaşların getirdiği yiyecekler ile günü tamamlıyor.

ELEKTRİKLERİ KESİLMİŞTİ

Kendilerine kimsenin yardım eli uzatmadığını dile getiren Hanım Kaya, "Eşim iflas edince 300 bin lira borçlandık. Mutlu çok akılıydı, beden eğitimi bölümünü kazanmıştı ancak maddi imkansızlıktan ötürü ancak 40 gün onu okutabildim. ‘Kızım daha iyi yerler okursun' diye üniversiteden onu çektim. Mikro Kredi'den para çekip ablasıyla birlikte okul kantini işletiyordu. Sesi çok güzel olduğu için yarışmaya ben onu gönderdim. Çok umutluyduk borçlarımızı ödeyecek, 1 yıldır ödeyemediğimizden ötürü kesilen elektriğimiz açacaktık. Mutlu, ‘Anne kötü günler bitecek seni rahat ettirecek, bende okuyacağım' diyordu. Ancak sevincimiz ve hayallerimizi kursağımızda bıraktılar. Suçsuz, günahsız bir şekilde onu vurdular. Tehditler üzerine emniyete şikayet dilekçesini verdim ama devlet kızımı koruyamadı" dedi.

SU ALACAK PARAMIZ BİLE YOK

Olaydan sonra hastaneden 1 saniye bile olsun ayrılmadığını belirten Kaya, "Mutlu, onu beklediğimi hisseder diye bir yere gitmiyorum. Kötü haber gelip diye yüreğim ağzımda bekliyorum" dedi. Hastane kapısında aç susuz beklediklerini anlatan acılı anne "Devlet büyüklerinden, sanatçı ve spor camiasında kızımın iyileşmesi için maddi destek talep ediyorum. İbrahim Tatlıses parası olduğu için bu gün yaşıyor. Benim kızımın durumu ne olacağını bilmiyorum. Karar kara düşünmekten yüreğim karardı "diye konuştu.
Sanatçı Sibel Can'ın kendilerine süreli telefonla arayıp destekte bulunduğunu söyleyen anne Hanım Kaya, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun kendilerine destek sözü verdiğini ancak devlet büyüklerinden şimdiye kadar bir yardım görmediğini kaydetti.

FİZİK TEDAVİSİ UYGULANIYOR

Yoğum bakımda yaşam savaşı veren Mutlu Kaya'nın genel sağlık durumu ise iyiye gidiyor. Kaya'nın sağlık durumu ile ilgili ilk kez Habertürk'e konuşan, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hikmet İyem, şunları söyledi: 'Mutlu'nun uyandığı konuştuğu' haberleri doğru değildir. Hastamız son 4 gündür solunum cihazına bağlanmadan kendisi nefes alıp veriyor. Sağlık durumunun iyiye gittiğini söyleyebiliriz, fakat anlamlı göz hareketi ve anlamlı iletişim kurma hareketi henüz başlamadı. Bunlarında zaman içinde düzelebileceğini düşünüyoruz, çünkü cihaza bağlanmadan nefes alması ileri bir tedavi için bizi umutlandırıyor. Ancak Mutlu ‘konuşacak, eskisi gibi düzelecek' dememiz çok erken."

Tedavinin bir parçası olarak Mutlu'ya fizik tedavi uygulamaya başladıklarını belirten İyem: "Uzun süre yatakta olan hastaların beden hareketlerinden rahatsız oluştuğundan ötürü fizyoterapistler el ve bacaklarına fizik tedavisi uyguluyor "dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler