HDP’ye kurşun davasında jet tahliye

18 Nisan 2015 tarihinde HDP’nin Ankara’da bulunan genel merkez binasına silahlı saldırı düzenlenmişti.

Yayınlanma: 17.06.2015 - 06:11
Abone Ol google-news

HDP’ye yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal tahliye edildi.

18 Nisan 2015’de HDP’ye yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görüldü. Mahkemede ifade veren tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal, HDP’nin faaliyetlerini engellemeye yönelik amaç ve teşebbüsü olmadığını ileri sürdü. Kimseye zarar vermediğini belirten Şipal, kimseye zarar da vermek istemediğini ifade etti.

Adli kontrol kararı kalktı

Tutuksuz sanık Burak Karslı ise daha önce verdiği ifadesinin doğru olduğunu ve başka beyanda bulunmayacağını dile getirdi. HDP avukatı Pınar Akdemir ise olay saati gözetildiğinde bir parti binasına saldırılmasının ciddi anlamda nefret suçuna yol açtığını kaydetti. Ara kararını açıklayan mahkeme tutuksuz sanık Burak Karslı hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin tamamının toplanmış olması ve tutuklamanın da tedbir niteliğinde olduğunu belirterek tutuklu sanık Kenan Berkay Şipal’ın tahliyesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler