AA, Kobani'ye bombalamanın yapılacağını nereden biliyordu?

IŞİD’in dört ay boyunca kuşatma altında tuttuğu Suriye’nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani’ye yönelik sabaha karşı gerçekleştirdiği intihar saldırısında patlama anını yalnızca Anadolu Ajansı (AA) yakalayabildi.

Yayınlanma: 25.06.2015 - 13:06
Abone Ol google-news



AA muhabirlerinin sabahın 4’ünde Kobani’yi gözlemesini manidar bulan gazeteci Sedat Yılmaz, “Yoksa bu görüntüleri DAİŞ mi servis ettirdi?” diye sordu.

Kobani’de, IŞİD militanları şehrin üç tarafından saldırı düzenlerken, Mürşitpınar sınır kapısı yakınlarında da bomba yüklü araç patladı. Sabaha karşı gerçekleştiği belirtilen patlamaya ilişkin görüntüler devletin resmi ajansı AA tarafından çekildi ve servis edildi.

Görüntüleri IŞİD mi servis etti?

Bölgede yüze yakın Kürt basın çalışanının görev yaptığına dikkat çeken gazeteci Sedat Yılmaz, buna karşın görüntülerin sadece AA kameralarına yansımış olması üzerine Twitter hesabından şunları sordu: “AA o saatte o bölgeyi ne diye izlemiş? AA muhabirlerinin sabahın 4’ünde Kobanê yi gözleme nedeni ne? yoksa bu görüntüleri DAİŞ mi servis ettirdi? AA o bölgede sabit kamera yerleştirmemişse o patlama anını nasıl bu kadar sarsıntısız ve hedefe odaklı çekmiş?”




 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon