Kızına uygun iliği bağışlayana 20 bin lira ödül verecek

Bolu'da, kemik iliği hastası 3 yaşındaki kızı Zeynep Gülcan'ın iyileşmesi için çabalayan Mustafa Gülcan, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından gerekli iliği bağışlayana 20 bin lira ödül vereceğini açıkladı.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 17:11
Abone Ol google-news

Kemik iliği hastalığıyla mücadele eden Zeynep Gülcan'ın sağlığına kavuşması için geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yapılan çağrılar ilk günler etkili olurken, uygun iliğin bulunması için birçok kişi Kızılay'ın kan merkezine giderek kan örneği verdi. Kan örneği verenlerin sayısının azalması Gülcan ailesini endişelendirirken, çaresiz kalan Mustafa Gülcan sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından, "Herşey kızım Zeynep için. Kan bağışı yapan ve iliği tutan kişiye 20 bin TL ödül vereceğim. Bu paylaşımdan utanmıyorum. Tam 3 senedir mücadele ediyorum ve yoruldum. Çare arıyorum. Sadece 2 ay var. Kızımın yaşaması için ilik bulunması gerek. İnanın param da yok. Ama kızım yaşasın ben bu parayı bulup vereceğim. Ne olur kan bağışı yapın" yazılı mesajı paylaştı.

Tavuk kümesi sistemleri kuran bir firmada çalışan Mustafa Gülcan vatandaşları kan bağışı için duyarlı olmaya davet ederek, "Yurt içi yada yurt dışından ilik nakli kimden tutarsa 20 bin lira ödül koyduk. Bu ödülü durumum iyi olmasa da bulup iliği tutan kişiye vermek istiyoruz. Herkesi Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Bazı vatandaşlar nasıl ve nereye vereceğini bilmiyor. Bütün il ve ilçelerde Kızılay'a gidip 'İlik bağışı için kan vermek istiyoruz' diyerek kan verebilirler. Eylül ayına kadar vaktimiz kaldı. Süremiz kısa olduğundan aklıma böyle bir ödül geldi" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler