Direnişte 14’üncü gün

ODTÜ’de işten çıkarmalara karşı kurulan ‘direniş çadırı’na verilen destek giderek büyüyor

Yayınlanma: 06.07.2015 - 06:44
Abone Ol google-news

2014 Aralık ayında 3 günlük greve katıldıkları için “eğitim öğretimi engellemek” suçlamasıyla kamu görevinden uzaklaştırılmak istenen akademisyenlerin 23 Haziran’da başlatıkları direniş 14. gününe girdi. Rektörlük önüne kurdukları çadırda direnmeye devam eden araştırma görevlisi Mert Kükrer ve teknisyen Barış Çelik’e direnişin ilk günlerinde başlayan destek büyüyor.

‘En büyük koalisyon’

Rektörlük önüne kurulan çadırda gece gündüz yaşayan akademisyen Mert Kükrer, direnişle geçen 13 günü Cumhuriyet’e anlattı. Mücadelelerini herkesin sahiplendiğini söyleyen Kükrer, “İlk günden itibaren direniş çadırına öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin büyük desteği vardı. ODTÜ idari personelinden teknik personeline, asistanından hocasına ve kadrolu işçiden taşeron işçisine kadar ‘en büyük ve etkili koalisyon’ burada, dayanışma içinde kuruldu.

Zafere ulaşarak dayanışmayla bu çadırı buradan kaldıracağımıza inanıyoruz ve 13 gün boyunca bu inançla mücadele ettik” dedi.

Kükrer, direnişin ilk 13 gününde, CHP milletvekili Onursal Adıgüzel, HDP milletvekleri Sırrı Süreyya Önder, Beyza Üstün, Sezai Temelli’nin kendilerini ziyarete gelerek ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’la görüştüklerini ve bu meselenin bir an önce çözülmesi gerektiği mesajını ilettiklerini belirtti.

Ayrıca Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve MYK üyeleri de ODTÜ Rektörlüğü önüne gelerek üyelerine destek verdi.

‘Sesimizi yükseltiyoruz’

Prof. Dr. Raşit Tükel ve Dr. Sungur Savran’ın katılımıyla düzenlenen basın açıklamasının ardından 191 akademisyenin imzaladığı talepler metni ODTÜ Rektörlüğü’ne verildi. Metni, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Necla Kurul ve akademisyen kimlikleriyle HDP milletvekilleri Beyza Üstün ve Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu 191 akademisyen imzaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler