Dinler arası diyalog

Azınlık cemaatlerinin, Balat Or Ahayim Musevi Hastanesi’nin bahçesinde verdiği iftara Rum, Türk, Musevi, Süryani, Bulgar ve Gürcü cemaatinden temsilciler katıldı. İftarda Patrik Bartholomeos ve Hahambaşı İsak Haleva’nın Vali Vasip Şahin’in arkasından yaptıkları hararetli sohbet dikkat çekti.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 06:09
Abone Ol google-news

Musevi cemaati, Or-Ahayim Balat Hastanesi’nin bahçesinde iftar yemeği verdi. İftara İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ekümetik Patrik Bartholomeos, Başpiskopos Levan Zekiyan, Metropolit Yusuf Çetin, Türkiye Musevileri’nin hahambaşı İsak Haleva, CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan ve çok sayıda azınlık cemaati lideri ve temsilcisi katıldı.

Vali Şahin, “dünya vatandaşlığı” olgusunun bugün yeni yeni tartışıldığını ifade ederek, İstanbul’un düşünce ve inanç gruplarının çağlardan beri birbirlerine baskı oluşturmadan birlikte yaşadıklarını dile getirdi. Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Musevileri Baş Hazan Rav Davitsiv ve Hazreti Cabir Cami İmam Hatibi Necati Doğan, iftarın ardından birlikte şükür duası yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler