Eşkiya otoparkta!

Ankara’da bir kişinin otoparkçılar tarafından öldürülmesinin ardından Rüzgârlı’da esnaf kepenk kapattı. Esnaf, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni suçlarken, Gökçek kendini “Bir muhalefet partisi olay çıkartıyor” sözleriyle savundu.

Yayınlanma: 10.07.2015 - 23:03
Abone Ol google-news

Ankara’da bir kişinin otoparkçılar tarafından öldürüldüğü olayların ardından Rüzgârlı Sokak’ta esnaf kepenk kapattı. Otopark görevlisi adı altında “eşkıya gibi adamların” alışverişe gelen müşterileri dövdüklerine dikkat çeken esnaf, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne de öfkeli.

Ankara’nın merkezi Ulus Rüzgârlı Caddesi’nde önceki gün otoparkçılar ile esnaf arasında yaşanan gerilimde 21 yaşındaki Sedat Karagöz otoparkçılar tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olayların ardından dün Rüzgârlı esnafı kepenk kapattı. İşyerlerine, “Başımız sağolsun. Acımız büyük. İsyanımızı tüm Türkiye duysun istiyoruz” yazılı afişler asıldı. Sabah saatlerinde düzenlenen yürüyüşte de Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine sloganlar atıldı. Polis caddede nöbet tutmaya başladı.

Bedava ama 7 lira alıyorlar

 Rüzgârlı Sokak esnafının verdiği bilgiye göre caddede otopark uygulaması 1 yıl önce başlamış. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ihale ile işi alan firma otopark işine başlamış. Aslında 15 dakikanın ücretsiz olduğunu, ancak aracını park eden herkesten 7 lira ücret alındığını belirten esnaf, “Eşkıya gibi adamlar türedi. Uyuşturucu satıcıları otoparkçılık yapıyor. Para vermeyenler dövülüyor. Arabası çiziliyor. Lastikleri patlatılıyor” dedi. Otoparkçılar yüzünden müşterilerin gelmediğine dikkat çeken esnaf, “Zarar ediyoruz. Belediyenin bu adamlarla ne işi var ? Neden bu adamlara izin veriliyor ?” diyor.

Rüzgârlı dışında Kızılay, Tunalı Hilmi, Kenedy başta olmak üzere başkentin daha birçok bölgesinde de otoparkçılar çalışıyor.

‘Mafyayı yasal hale getirdiler'

Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, otopark alanlarının çoğunun aslında otoparka yasaklı alanlar olduğuna dikkat çekti. Belediyenin buraları otopark haline getirdiğini belirten Sevim, “Yasakken buraları mafya işletiyordu. Belediye buraları yasal otoparka çevirdi. Taşeron firmalara kiraya verdi. Yasakken buraları işleten mafya da şirket kurup ihaleyi aldı. Olay daha önce yol kenarlarını yasadışı otopark olarak işleten mafyanın şimdi belediye tarafından legalleştirilmesidir” dedi.

‘Esnafı asıl vuran belediye’

Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkan Yardımcısı Ergün Kılıç, otopark uygulamalarını yargıya taşıdıklarını ve açtıkları davayı kazandıklarını anımsattı. Ancak belediye yönetiminin mahkeme kararını uygulamadığına dikkat çeken Kılıç, “Esasen Sedat Karagöz’ü vuran, mahkeme kararını uygulamamak suretiyle bu gerginliği yaratan belediye yönetimidir” açıklamasını yaptı. Kılıç, belediyenin cadde, sokak ve bulvarları “rant kapısına” dönüştürdüğüne işaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler