Erdoğan çözüm sürecini bitirdi HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili "Milli Birliğimize kastedenlerle devam ettirmek mümkün değil" dedi.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 11:45
Abone Ol google-news

<video:332373>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda konuştu. "Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil" diyen Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ DEVAM ETTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Çözüm sürecinin başlangıcına bakalım, buraya geldiğimiz ana bakalım. Bu hükümetimizin samimi niyetiydi. Bundan rahatsız olanlar oldu. Son seçimlere, 30 Mart seçimlerine giderken çözüm sürecinin istismar olduğunu gördük. Çözüm süreci karşılığını bulmadı. Daha sonra yapılan genel seçimlere geldiğimizde bunun hasar gördüğünü fark ettik. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize ve kardeşliğimize kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil.

Erdoğan'dan 'Güvenli bölge' açıklaması - VİDEO

Ben açık ve net parti kapatılması olayını doğru bulmuyorum. Fakat bu partinin yöneticilerinin bunun bedelini ödemeleri gerekiyor. Bunları dokunulmazlık zırhından sıyırmak suretiyle, biz sırtımızı şuraya buraya dayıyoruz diyenler bu ifadelerin bedelini ödemelidirler. Biz gerçek kişileri muhatap almalıyız, tüzel kişilerle uğraşmanın anlamı yok. Parlamento gerekeni yapmalı, senin sırtını dayadığın terör örgütü mü, bunun bedelini ödeyeceksin."

"Süreç rehavete fırsat vermeden devam edecek"

"Şehirlerimizde, şehirlerimizin ilçe merkezlerinde, kırsalda nerede olursa olsun bu ülkenin her santimetrekaresinde devlet vardır" diyen Erdoğan, "Devlet bu varlığını bütün imkanlarıyla seferber etmek suretiyle ortaya koyacaktır. Süreç şu anda başlamıştır, bu süreç herhangi bir rehavete fırsat vermeden de devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün, NATO'nun olağanüstü bu konuyu muhtevi toplantısı var. Burada da NATO üzerine düşen neyse bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler