Varto'da son durum: Yasak kalkıyor

Muş Valiliği, güvenlik güçleriyle PKK'liler arasında çıkan çatışmalar nedeniyle Varto ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının saat 05.00'da kaldırılacağı açıklandı.

Yayınlanma: 16.08.2015 - 09:36
Abone Ol google-news

<video:346817>

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin ilçede birçok yere patlayıcı yerleştirmesi üzerine, saat 08.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı konuldu. Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin bu patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için konulduğu belirtilen sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar sürecek.

"İLÇE MERKEZİNDE PATLAYICI TUZAKLANDI..."

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçe merkezinde PKK'lilerin bir çok yere patlayıcılarla tuzaklama yaptığını, bunların imhası sırasında halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı konulduğunu söyledi.

Varto'da sokağa çıkma yasağı, tuzaklanan patlayıcıların imha edilip halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasının ardından yapılacak ikinci bir duyuruya kaldırılacak.

ÇOK SAYIDA HENDEK KAZILMIŞ

Varto'da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, PKK'lilerin dün gece Özel İdare'ye ait iş makinelerini gasp ederek bazı mahallelerde hendek kazdıkları, bir köprüyü tahrip ettikleri belirtildi.

Ellerinde uzun namlulu silah ve roketatarlarla sokaklarda dolaşan yüzleri maskeli PKK'lilerin çeşitli yerlere tuzakladıkları çok sayıda patlayıcıyı imha çalışması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, yer yer silah sesleri duyuldu.

BELEDİYE BAŞKANI ANLATIYOR

Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, ilçe merkezinde bir çok hendek kazıldığını, ilçeye takviye güvenlik güçlerinin geldiğini söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirten Başkan Ekinci, şunları söyledi:

"Varto'da hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor. İlçenin özellikle emniyet ve askeriyenin belli noktalarında güvenlik güçleri var. Belli noktalarda yoklar. Hendeklerle birçok yol kazılmış durumda. Dün gece boyunca ilçede elektrik yoktu bugün sabahtan itibaren var."

VARTO'DA GERGİN BEKLEYİŞ

Varto'da bu sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçede endişeli bekleyişin hakim olduğu belirtildi. Bir çok yere patlayıcı yerleştiren ve sokaklara hendek kazılan ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik güçleri önlem aldı.

Yetkililer gelişmelerle ilgili açıklama yapmazken, akşam saatlerinde Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, "Ben de ilçedeyim, dışarı çıkamıyorum" dedi. Durumun gergin olduğunu belirten Ekici, "Helikopterler uçuyor, zaman zaman silah sesleri geliyor. Aldığımız duyumlara göre polisler bazı noktalarda aramalar başlatmış. Kaymakam beyle görüşemedik. Emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

HDP'Lİ VEKİLDEN TWEET

HDP milletvekili Selma Irak ise HDP'li vekillerin Varto'ya gittiğini duyurdu. Irmak twitter'dan yaptığı açıklamada "Varto halkının yanında olmak için yoldayız.. Bölge vekillerimiz de Muş'a hareket ettiler.# Varto halkı yalnız değildir!!" diye yazdı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKIYOR

Varto'da sabah 08.30'da ilan edilen sokağa çıkma yasağının saat 05.00'da kaldırılacağı açıklandı.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un yaptığı açıklamada şöyle denildi: "Varto ilçesinde yapılan mayınların, tuzakların ve bombaların imha edilerek caddelerin ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi nedeniyle 17 Ağustos günü saat. 05:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler