Soma davasında 'AKP' itirafı

Soma Kömürleri AŞ. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde Manisa'da yapılan AKP mitingine madenci taşıdıklarını itiraf etti.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 10:53
Abone Ol google-news

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’daki iş cinayetine ilişkin yargılamanın bugünkü duruşmasında, madenci yakınlarını temsil eden avukatların sorularını yanıtlayan doğru, “2011 seçimleri öncesinde Tayyip Beyi'in Manisa'da mitingi vardı. İşletmemizde revezler bitmek üzereydi. Çalşın 3 bin kişi işsiz kalmakla yüz yüzeydi. Ağustos'ta yeni bir saha da ihale olacaktı. Bu yeni sahayı alabilmek için mitinge işçileri götürdük. Aynı zamanda İmbat ve Uyar Madencilik de madenci götürdü. Bu ihalenin bir an önce açılmasını istiyorduk. Hükümete, icranını başı olduğunu için bu sahanın ihale edilmesiyle ilgili talebimizi göstermek için mitinge götürdük. Ancak Ağustos'ta ihale yapıldı. Demir Eksport şirketi aldı, biz alamadık” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Doğru'nun hükümetle kurduğu iyi ilişkiler nedeniyle denetim kurullarının maden şirketine “müsamahakar” davrandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler