Sabiha Gökçen'e metro anlaşması imzalandı

İstanbul’da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığı bildirildi.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 11:39
Abone Ol google-news

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul’da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.

Bilgin, yaptığı açıklamada, Bakanlığın İstanbul'da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek, "Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı" dedi.

Söz konusu hattın 7,4 kilometre uzunluğunda olacağını ve 3 adet delme tünel, 1 adet aç-kapa olmak üzere 4 istasyondan oluşacağını belirten Bilgin, sözleşmeye göre metro hattının Mart 2018'de tamamlanacağını söyledi.

İşin bitimiyle Kaynarca'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na 13 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin metro çalışmalarının da bitmesiyle Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı'na raylı sistemlerle doğrudan ulaşımın sağlanacağını kaydetti.

Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca-Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanacağını belirten Bilgin, "Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul'da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler