En kanlı tuzak

Diyarbak ır’ın Lice ilçesinde şehit olan 4 asker uğurlanırken bir şehit haberi de Siirt’ten geldi. Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında karayolunda tuzaklanan patlayıcı, devriye gezen askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. 8 askerin şehit olduğu saldırı sonrası yaralı askerlerin de olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 20:21
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde şehit olan 4 asker uğurlanırken, dün bir acı haber de Siirt’ten geldi. Siirt’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında karayolunda tuzaklanan patlayıcı devriye gezen askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 8 asker şehit oldu. Son 44 günde yaşanan saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi şehit edildi, 14 kişi yurttaş yaşamını yitirdi, 189 kişi yaralandı. Çatışmalarda 59 PKK’li öldürüldü, 10 PKK’li yaralı yakalandı.

Siirt’in Şirvan ve Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda PKK’liler tarafından menfeze tuzaklanan 50 kg C-4 tipi patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında dün saat 14.10 sıralarında patlatıldı. Saldırıda uzman çavuşlar, Hakan Aktürk, Ferdi Gerekli ve Barış Akın ile erler Mehmet Halil Barkın, Recep Beycur, Ömer Erüstün, Bahadır Aydın ve Emre Kaan Arlı olay yerinde şehit oldu. Saldırıdan sonra karayolunda dev bir çukur oluşurken, araç metrelerce savrularak yol kenarına uçtu.

Saldırının ardından Siirt 3. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmedi.

 

Hastaneye akın

8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi’ne getirildi. Saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşlar da acı haberle gözyaşlarını tutumadı.

 

Kamplar vuruldu

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları dün Şırnak’ın Karaçalı bölgesinde PKK’ye ait barınak ve sığınakları vurdu. Kuzey Irak hava sahasına girerek sorti yapan savaş uçaklarının sıfır noktadaki hedefleri bombaladığı bildirildi. Yaklaşık 2 hafta aradan sonra gerçekleştirilen hava operasyonunda barınak ve mağaralar kulllanılmaz hale geldi.

 

Gelininden öğrendi

BURDUR: 16 yıllık Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt’teki gelini Meftune Aktürk’ün telefonu ile öğrendi. 2 çocuk babası Aktürk, fecebook’ta kızının TEOG’daki başarısı için “Babanın işi icabı ilköğretimde 3 il 5 okul değiştirdiğin, 3 yıl babasız okuduğun halde Allah cc. emeğinin karşılığını verdi” diye yazmış.

 

Kızına sarılıp ağladı

ANKARA: 40 yaşındaki Uzman Çavuş Barış Akın’ın Ankara Keçiören’deki evine de acı haber gitti. Şehidin hemşire eşi İnci Akın, 4 yaşındaki çocuğu Elif Yağmur’a sarılarak gözyaşı döktü. Ankara’nın Nallıhan İlçesi’ne bağlı Belenalan Köyü’nde oturan baba Ali ve anne Mükerem de haberi alınca şehidin Keçirören’deki evine götürüldü.

 

Kardeşleri fenalaştı

ADANA: Saldırıyı uğrayan aracın şoförü olan Şehit Uzman Çavuş Ferdi Gerekli’nin (40) Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba evinde yas var. Şehidin kardeşleri Kadir ve Nazan göz yaşı dökerken, kısa süreli fenalık geçirdi. Kadir ve Nazan Gerekli’ye sağlık ekipleri müdahale etti. Gerekli’nin evli olduğu ve bir çocuğunun bulunduğu bildirildi.

 

Ağabeysiz kaldılar

KAHRAMANMARAŞ: 21 yaşındaki er Ömer Erüstün’ün acı haberi Afşin’de yaşayan akrabalarını yasa boğuldu. 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan şehidin, ailesiyle İstanbul’da yaşadığı öğrenildi. Adını taşıdığı kanser hastası dedesi Ömer Erüstün ile tansiyon hastası babaannesi Leman Erüstün torunlarının şehit haberiyle sinir krizi geçirdi.

 

Kısa dönem askerdi

BURSA: Şehit jandarma Er Bahadır Aydın’ın Bursa’nın Osmangazi ilçesinde yaşanan ailesine askeri yetkililer haber verdi. Anne Emine Zülfiye ve baba Muhsin Aydın, gözyaşlarına boğuldu. Aile üyeleri ve akrabaları birbirine sarılarak ağladı. Trakya Üniversitesi mezunu Aydın’ın kısa dönem olarak silah altına alındığı ve terhisine iki ay kaldığı belirtildi.

 

Yeğenim öldü yıktılar bizi

KOCAELİ: Er Emre Kaan Arlı’nın (23) Kocaeli’deki evinde yas var. Anne Emine ve baba Şaban Arlı, gözyaşı döktü. Dayısı Yaşar Bulut, “Yeğenim öldü. Yıktılar bizi” dedi. Yaklaşık 8 aylık asker olan Arlı’nın en son mayıs ayında yaşamını yitiren babaannesinin cenazesi için kente geldiği ve 3 çocuklu ailenin tek erkek evladı olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler