Şehit yakını: Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor

Siirt Pervari'de PKK'lilerin yola döşeği mayının patlaması sonucu dün şehit olan 8 askerden Erzurumlu Komando Er Recep Beycur'un (20) cenazesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkiler çığ gibi yükseldi.

Yayınlanma: 20.08.2015 - 14:47
Abone Ol google-news

<video:348999>

Siirt Pervari'de PKK'lilerin yola döşeği mayının patlaması sonucu dün şehit olan 8 askerden Erzurumlu Komando Er Recep Beycur'un (20) cenazesi toprağa verilmek üzere öğle saatlerinde Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Erzurum'a getirildi. Burada şehit er için düzenlenen tören sırasında şehit erin amcaoğlu Ömer Bilir, "Gazeteciler yazın Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diye tepki gösterdi.

Şehit cenazesinde bakana pet şişeli, bozuk paralı protesto

BU İSYANLAR DUYULMASIN DİYE MEDYAYA ŞEHİT TÖRENLERİNİ YASAKLIYORLAR

Şehit cenazesinde medyaya sansür

Siirt'te PKK'nin askeri araca düzenldiği bombalı saldırıda şehit düşen 8 asker 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene TRT ve Anadolu Ajansı dışında basın mensupları alınmadı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor. Erzurum son 4 günde 3. şehidini bağrına bastı. Siirt'te şehit düşen Komando Er Recep Beycur'un Türk bayrağına sarılı tabutu uçakla Erzurum Askeri Havaalanı'na getirildi. Burada şehit er için tören düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından tahsis edilen minibüsle şehit erin babası Selahattin ile annesi Antika ve yakınları törenin gerçekleştirildiği askeri havaalanına getirildi.

Şehit erin öz geçmişinin okunduğu sırada, protokol arasında duran Beycur'un amcaoğlu Ömer Bilir, yaşanan terör olaylarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Bilir, "Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Kardeşi kardeşe kırdıyor. Allah razı olmasın onun evladı da böyle olsun. Bunu yazın. Allah rızası için yazın. Kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraksın. Allah'tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin." diye haykırdı. Bu sırada askeri yetkililer ise şehit erin yakınlarını teselli etti.

Bir subay tarafından şehit Er Recep Beycur'un öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu'nun okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Karaçoban'ın Kırımkaya köyüne gönderildi. Cenaze ikindi namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

Cenaze törenine şehidin ailesi, akrabaları, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AKP Milletvekili İbrahim Aydemir ile askeri ve mülki erkan katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler