Öfke AKP’ye döndü

Şehit ailelerinin cenaze törenlerinde Erdoğan, Davutoğlu ve hükümete tepkisi büyüktü. Şehit babası acısından kalp krizi geçirdi, amcası “Onun oğlu olsa böyle olur muydu?” diye isyan etti. Bursa’daki törende tepki gösterilen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Vali bir binaya sığındı.

Yayınlanma: 21.08.2015 - 03:57
Abone Ol google-news

<video:349215>

AKP’lilere şehit yakını tepki gösterdi

Saldırıda şehit düşen araç şoförü Uzman Çavuş Ferdi Gerekli için Ceyhan ilçesinde tören düzenlendi. Törende subay kıyafeti giydirilen şehidin oğlu, 6 yaşındaki Altan Deniz Gerekli, amcasının kucağında babasının fotoğraflarına bakarak ağladı. Eşi Berna, kardeşleri Kadir, Murat ve Nazan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törene katılanlar, “Kahrolsun PKK işbirlikçi AKP” sloganları attı. Şehit yakınları AKP milletvekillerine tepki gösterdi. Şehidin cenazesi namazın ardından baba evine getirilerek helallik alındı. Şehit Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verilirken kardeşi Murat Gerekli, “Ağabey sen gitme, senin çocuğun var. Senin yerine ben gidip ben öleydim” diyerek ağıt yaktı.

‘Daha kaç şehit vermemiz gerekiyor!’

Siirt’te şehit olan er Bahadır Aydın için Osmangazi’de tören düzenlendi. Törende bir kişi ‘Cumhurbaşkanı başkan seçtirseydik böyle olmayacaktı dediniz. Daha kaç şehit gerekiyor!’ diye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na tepki gösterince gözaltına alındı. Bunun üzerine bakan ve Vali Münir Karaloğlu törene katılanlarca tarafından protesto edildi. Şehidin cenazesi top arabasına konulduktan sonra önlem alan çevik kuvvet koridorunun arkasındaki grup ‘Tayyip oğlunu askere gönder’ sloganı attı. Müezzinoğlu, AKP’li vekiller ve Vali Karaloğlu yuhalanınca Tayyare Kültür Merkezi’ne sığındı. Şehidin cenazesi askeri şehitlikte toprağa verildi.

‘Kardeşimi gönderdim cesedini alıyorum!’

Siirt’te şehit er Recep Beycur Hava Meydan Komutanlığı’nda törenle karşılandı. Oğlunun şehit olduğu haberini alınca evlat acısına dayanamayarak kalp krizi geçiren baba Sebahattin Beycur, törene katılamadı. Şehidin amcası Ömer Beycur, “Kardeşi kardeşe kırdırıyor, Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah’tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor” dedi. Şehidin amcası Ömer Beycur yanındakiler tarafından susturuldu. Şehidin cenazesi Kırımkaya Köyü’nde toprağa verildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan Beycur, Erzurum’un 488’inci şehidi oldu.

‘Siz oğlunuzu askere yollayın’

Siirt’te şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın’ın cenazesi de helikopterle Ankara’nın Nallıhan ilçesine getirildi. Şehidin Keçiören’deki evine ziyaretçi akını sürerken, taksi şoförleri de korna çalarak tepkilerini gösterdi. Şehit haberinden bu yana ccaddeyi boş bırakmayan vatandaşlar Türk Bayrakları açarak yolu trafiğe kapattı. ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atan grup şehidin evinin önünde İstiklal Marşı okudu. Şehidin eşi İnci Akın, gözyaşları içerisinde arkadaşının omzuna yaslanarak askeri araca bindi. Bu sırada vatandaşların arasında bir kadın “Allah belanızı versin. Yeter artık. Başbakan ne yapıyor böyle? Başbakan, Cumhurbaşkanı oğlunu yollasın. Yeter artık. Bu kadar şehit veriyoruz” diyerek tepki gösterdi.

‘Protestocuyu tespit edin’

Şehit er Mehmet Halil Barkın’ın cenazesi Silopi’deki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda ailesi, Tugay Komutanı Tuğg. Ufuk Ekinci, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar tarafından karşılandı. Şehidin dayısı Faruk Akkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Cenaze nedeniyle özel harekât polisleri ve jandarma timleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Buradaki törene Mezarlık çevresinde toplanan şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Valli Su, şehidin babasına başsağlığı dilerken bir kişi, Cumhurbaşkanı’na tepki gösterdi. Vali o kişinin tespit edilmesini istedi. Daha sonra tepkisini dile getirmeye devam eden kişiye Vali Su, “Provokasyon yapma” dedi.

Ülkücülerden ÖDP’ye saldırı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada ağır yaralanan ve önceki gün şehit düşen Teğmen Ubeyd Turan için Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda cenaze töreni düzenlenlendi. Şehidin babası Halit Turan ile kız kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü, şehidin fotoğrafını öptü. Baba Turan, “Bütün Türkiye gurur duysun. Bir evladım vardı bunu ben şehit verdim. Seve seve verdim gitti. Kendisi de bu işe âşıktı. Allah mekânını cennet etsin. Vatan sağolsun. Herkes çatlasın. Düşman çatlasın. Bu gurur bana yetti” dedi. Şehidin cenazesi Efeköy’de toprağa verilirken, cenazeden çıkan bir grup Ülkücü ÖDP binasına taşlarla saldırdı. Olaya müdahale eden polis 5 kişiyi gözaltına aldı.

‘Başını dik tutun düşmesin’

Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün eşi Meftune Aktürk ve 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk, cenazeyle birlikte aynı uçakta Burdur’a geldi. Meftune Aktürk, “Türk bayrağına sarılı gelin getirdim size” dedi ve baygınlık geçirdi. Şehidin annesi Aysel Aktürk de silah arkadaşlarının omuzlarında oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun indirilişi esnasında, “selvi boylum, kırmızı gelinliği giydi, geliyor. Kırmızı tacını giydi geliyor” diye ağıt yaktı. Anne Aktürk, kendisini teselli etmeye çalışan 2 kadın astsubaya, “Başımı dik tutun, düşmesin” diye seslendi. Babasının cenazesin Türk bayrağıyla karşılayan kızı Aysel Aktürk, “Babamın kanıyla birlikte Türk bayrağına sarıldım” dedi.

‘Ben öleydim Ömer’im...’

Şehit olan er Emre Kaan Arlı için Derince ilçesindeki törene 10 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi baba evine getirelerek helallik alınırken, anne Emine Arlı, baba Şaban Arlı ve kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Merkez Camii’ndeki törende kalabalık cami ve çevresine sığmadı. Törende “Şehitler ölmez, vatanda bölünmez”, “Kahrolsun PKK’” sloganları atıldı. Şehidin cenazesi Körfez Mezarlığı’ndaki şehitliğe götürülerek topağa verildi.

Siirt’te şehit olan er Ömer Erüstün’ün cenazesi helikopterle Kocaeli Omurtak Kışlası’na getirildi. Şehit oğlunun fotoğrafını gören anne Nazan Erüstün sinir krizi geçirdi. Şehidin cenazesi yarın Afşin ilçesinde toprağa verilecek.

Alanya’da gerilim devam ediyor

Bir grup tekbir getirerek HDP binasına yürümek istedi ama polis izin vermeyince İstiklal Marşı okundu. Ayağa kalkmayan bir kişi dövüldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde 16 Ağustos’ta terör olaylarını protesto için yürüyüş yapan bir grubun HDP binasına Türk bayrağı asarak tabelayı indirmek istemesi üzerine çıkan olaylarda 15 kişi yaralanmış, binada bulunan 50 HDP’li mahsur kalmıştı. Antalya kent merkezinde de önceki gece Kapalı Yol’da toplanan bir grup tekbir getirerek HDP Antalya il binasına yürümek istedi. Polis tarafından yürümelerine izin verilmeyen grup, bina yakınlarında şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Gruptakiler, İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmadığını iddia ettikleri bir kişiye tekme ve yumruklarla saldırdı. Bu kişi polis tarafından kurtarıldı. Gruptakilerden birinin gözaltına alınması sırasında polisle göstericiler arasında arbede yaşandı.

Yaşanan olaylar nedeniyle Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında Kaymakamlık binasında bir toplantı yapıldı. Olayların sosyal medya üzerinden örgütlendiğini ifade eden Türker, “İnsanları tahrik edecek şekilde, her görüşten tahrik edici açıklamalar yapılıyor. Bu sahte hesaplara vatandaşımızın prim vermemesi gerekiyor” dedi.

17 kişi gözaltına alındı

Alanya’da 16 Ağustos’ta HDP binasına saldırılmış ve 15 kişi gözaltına alınmıştı. Olaydan sonra yapılan soruşturmada ise ‘terör örgütü üyesi olmak’, ‘suç ve suçluyu övmek’ ve ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ten 4’ü HDP yöneticisi 17 kişi daha gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler