Hopa'da küçük Taha'nın sele kapıldığı an

Hopa'da meydana gelen sel felaketinde kaybolan 4 yaşındaki Taha Su' nun, su tehdidi altındaki evinden yakınları ile birlikte itfaiye aracı ile alındıktan sonra, aracın devrilmesi sonucu sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 26.08.2015 - 09:28
Abone Ol google-news
<video:352953>

Sundura mahallesinde yaşanan olayda, aşırı yağış nedeniyle Su ailesinin yaşadığı ev tehdit altına girince aile itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Ev sakinleri, kısa süre sonra gelen itfaiye aracına bindirildi. Ancak evden uzaklaşan itfaiye aracı dereye girince devrildi. Bu sırada araçta bulunan 4 yaşındaki Taha Su, dere sularına kapılarak kayboldu. Baba Erkan Su’nun da itfaiye hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

“OĞLUM GELSENE BANA”

Edinilen bilgilere göre Ayla Su ile oğlu Taha Su, yan derenin taşması sonucu Sundura mahallesindeki evlerinde mahsur kalınca, devreye giren belediyenin itfaiye aracı, bazı mahalle sakinleri ile anne ve oğlunu alarak güvenli bölgeye götürmek için yola çıktı. Ancak yola devam eden araç devrilince küçük Taha, sel sularına kapılarak kayboldu. Oğlunun kaybolduğu yerde acılı bekleyişini sürdüren, “Oğlum gelsene bana” diye çığlık atan baba Erkan Su, yan derede önlem alınması için daha önce defalarca belediyeye başvuruda bulunduklarını anlattı, buna rağmen hiçbir önlem alınmamasından yakındı. Oğlunun ardından gözyaşı döken, ” İçim yanıyor. Oğlum gitti. Dümdüz yolda itfaiye aracı devrildi. Burada kim, nasıl devrilir? Buradan kim gidemez? Otobüsler, kamyonlar geçiyor” diyen Su, araç sürücüsüne ve belediyeye suçlamalarda bulundu.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ BELEDİYE'DE

Bu arada, acılı baba Erkan Su’ nun, itfaiye aracının devrilmesi sonrasında kaydedilen görüntüleri Hopa Belediye Başkanı AKP'li Nedim Cihan’a götürerek tepkisini dile getirdiği, başvurularına rağmen derede daha önce önlem alınmaması ve itfaiye aracının devrilmesi ile ilgili sorumluların cezalandırılmasını istediği öğrenildi.


BİZ ÖLMÜŞÜZ KİMİN UMURUNDA

Sundura Mahallesi sakinleri, sel felaketi sonrasında evlerinde korkuyla yaşıyor. Yöre sakinleri, park halindeki otomobilleri de halatlarla duvarlara bağlayarak önlem alıyor. Elektrik verilemeyen, telefon hatlarında sorun yaşanan ilçede sel sırasında büyük korku yaşadıklarını anlatan Neriman Topal, “Varımız yoğumuz evimiz ve arabamız. Gidecek başka yerimizde yok. Her yağmurda büyük korku yaşıyoruz. Bu ırmak için, ‘Birileri ölecek, o zaman önlem alacaklar’ diyordum. Belediyeye yalvardık ama bir türlü yaptıramadık. Biz ölmüşüz kimin umurunda? Yağmur yağınca arabaları bağladık, sözde önlem almaya çalıştık” dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Bu arada, Hopa’da yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan Taha Su, Meltem ve Mücella Kakışi’yi arama çalışmaları günün ilk ışıkları ile birlikte yeniden başladı. Ankara’dan gelen Genelkurmay’a ait Jandarma Özel Arama Kurtarma timleri (JÖAK) ile Sahil Güvenlik Komutanlığı Dalış, Emniyet, Güvenlik ve Arama Kurtarma (DEGAK) su altı timleri dere güzergahı ve deniz yüzeyinde arama çalışması yaptı. Suyun bulanık olması nedeniyle dalış yapamayan dalgıçlar kıyıda elle arama başlattı. Arama çalışmalarına 2 Skorsky helikopterde havadan destek verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler