Karakol yakınında oturduğu için öldü

Doğubayazıt’ta evinin yolu üzerindeki polis merkezinin önünden aracıyla geçen 25 yaşındaki Erhan Tanrıkulu, polisin açtığı ateşle öldü.

Yayınlanma: 29.08.2015 - 06:41
Abone Ol google-news

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin Uluyol mahallesindeki Uluyol Polis Merkezi önünde önceki gece saat 23.00 sıralarında, düğünde müzisyenlik yapan Erhan Tanrıkulu (25) aracıyla evine gittiği sırada iddiaya göre polis dur ihtarında bulundu, daha sonra da ateş açtı. Açılan ateşte ensesinden vurulan Erhan Tanrıkulu, aracının kontrolünü yitirdi ve Ahmed-i Hani Parkı’nın duvarlarına çarparak durdu. Tanrıkulu olay yerinde yaşamını yitirdi. Cenaze otopsi için Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Ailesi şikâyetçi olacak

Tanrıkulu’nun amcası Hasan Tanrıkulu “Ben itfaiyede çalışıyorum. Gece 01.00 gibi bize haber verildi. Erhan düğünlere gidiyor. Erhan’ın evi ile karakol arası birkaç yüz metre. Gece 23.00 sırası evine gidiyormuş. Sürekli geçtiği yol. Ensesinden vurulmuş. Hastanede Savcı Bey gerekeni yapacağı söyledi. Bunu yapanlardan şikâyetçiyiz” diye konuştu.

İHD: Müzisyendi

İHD Doğubayazıt Şube Başkanı Mehmet Nuri Taşdemir, “Karakolun önündeki yolun 1 şeridi güvenlik gerekçesiyle kapatılmış. Karakoldan 300 metre ilerideki evine gitmekte olan Erhan Tanrıkulu’ya dün saat 23.00 sıralarında polislerin ateş açması sonucu yaşamını yitirmiş. Polisler dur ihtarında bulunduktan sonra ateş açıldığını belirtmiş ama genç ensesinden vurulmuş, araçta çok sayıda kurşun izi var. Yaşanan bu olay infazdır. Gencin evi ile karakol arası 300 metre mesafede. Tanrıkulu, düğünlerde müzisyenlik yapıyor ve siyasetle bir alakası yok. Bu durum Ağrı Valisi’nin eseri. Daha önce Diyadinde’de 13 Ağustos’ta yaşanan çatışmadan saatler sonra fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Muhammed Aydemir (15) özel harekat polisleri tarafından vurularak öldürülmüştü” dedi.

Şişe için vurmuşlardı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde 18 Ağustos gecesi saat 23.00 sıralarında Tatvan Ahlat Karayolu’nun 7 kilometresinde bulunan Tatvan Jandarma Özel Haraket’ın önünden geçen sivil bir araçtan nöbetçi kulübesine doğru boş pet şişe atılmış, bunu saldırı girişimi sandıkları belirtilen askerlerin açtığı ateşte 23 yaşındaki Ömer Cinkılıç yaşamını yitirmiş, yanında bulunan arkadaşı olayı yara almadan atlatmıştı.

Anadolu Ajansı ‘terörist’ ilan etti

Anadolu Ajansı haberinde, “Ağrı’da polise ateş açan bir terörist ölü ele geçirildi” başlığıyla verdi. Haberde, “Devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Emniyet güçlerinden ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında Uluyol Polis Merkezi civarında terör örgütü mensuplarının açtığı ateşe güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine bir terörist etkisiz hale getirildi” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler