Bursa'nın ciğeri yanıyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Gündoğdu Mahallesi yakınlarında çamlık alanda çıkan orman yangınına rüzgar nedeniyle müdahalede güçlük yaşadı. Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan orman yangını, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri’nin ormanlık alanlarına da sıçradı.

Yayınlanma: 29.08.2015 - 20:58
Abone Ol google-news
<video:355817>



Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Coşkun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 15.00 sıralarında Mudanya'nın Göynüklü ve Gündoğdu mahalleleri arasındaki kırsal alanda yangın çıktığını hatırlattı.

Coşkun, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerince yangına müdahale ettiğini belirterek, "10 kadar arazözümüz var, 1 tane kendi helikopterimiz var, civar illerden de helikopterler yolda şu an. Rüzgar hızla devam ediyor, alevler atlama yapıyor, çok büyük bir yangın. İnşallah kısa sürede söndürmeye çalışacağız" dedi.

RÜZGAR YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI ENGELLİYOR

Bursa’nın Merkez Osmagnazi İlçesi Aksungur Köyü’nün ormanlık alanında başlayan orman yangını, Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri’nin ormanlık alanlarına da sıçradı.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Rüzgar çalışmalarımızı engelliyor. Ateşler sürekli sıçrıyor. Söndürme çalışmalarımızı şu anda 3 helikopter, 30 itfaiye aracı ve 100 çalışan ile sürdürüyoruz." dedi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, cumartesi olması nedeniyle piknikcilerin yoğun olduğu bölgede yangının çıkış nedeninin daha sonra belli olabileceğini sözlerine ekledi.

ÇAĞRIŞAN KÖYÜNDE EVLER BOŞALTILIYOR

Bursa'nın Merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Köyü'nün ormanlık alanında başlayan daha sonra Göynüklü, Çağrışan ve Gündoğdu Köyleri'nin ormanlık alanlarına da sıçrayan yangın rüzgar nedeniyle büyüyor. Yangın sıçrama ihtimali göz önüne alınarak anonslar yapılıyor. Anonsların neticesinde Çağrışan Köyü'ndeki ormanlık alana yakın evler boşaltılıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler