Gelir 500 milyon TL'ye çıktı

Stat isim hakkı, 38 bin kombine ile birlikte loca satışı, Sow'un bonservis bedeli derken Fenerbahçe iki ayda 457 milyon TL kazandı. Forma, ürün satışı ve Yandex anlaşmasıyla gelirler 500 milyon TL'lik rekora ulaştı

Yayınlanma: 02.09.2015 - 10:00
Abone Ol google-news

 

Transfer sezonunun tartışmasız yıldızı olan ve yaptığı yatırımın kaşılığını da yavaş yavaş almaya başlayan Fenerbahçe, yıldız transferlerine 'dur' demeyecek gibi görünüyor.

Yaptığı transferlerle ciddi bir maliyetin altına giren Sarı- Lacivertli yönetim, buna karşın gelir kalemlerinde büyük artış sağlamayı da başardı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkının Ülker'e satışı, Kombine bilet ve loca satışı derken gelir kalimlerine Moussa Sow'un satışı da eklendi.

Senegalli yıldızdan 16 milyon Euro (Yaklaşık 50 milyon TL) gibi bir gelir elde eden Fenerbahçe'nin tüm bunlardan elde ettiği gelir 500 milyon TL'ye dayandı. Bu gelirlere Yandex ile yapılan anlaşma ile forma ve ürün satışlarından gelecek para da dahil.

Bonservis maliyetleri fazlasıyla çıktı

Yandex ve forma satış elirleri de hesaba katıldığında yaklaşık 500 milyon TL'lik bir gelir taraftarı da heyecanlandırdı. Transferlerde harcanan 42 milyon Euro'luk bonservis ücretleri de fazlasıyla karşılanmış oluyor.

Transfer edilen futbolcularla ile sözleşme yenilenmeyen 7 futbolcunun aldıkları yıllık ücret kayaslandığında ise sadece 2-3 milyon Euro'luk bir fark ortaya çıkıyor. Bu da büyük bir yük teşkil etmiyor.

Fenerbahçe için dünya starları sırada

Gelirlerini arttırmaya devam etmesi beklenen Fenerbahçe, bu mali tablo ile yeni yıldızlara da kapı aralamış oldu.

Fenerbahçe'nin transfer ettiği dünya yıldızları dışında Bayern Münih'in süperstarı Robben'e teklif götürdüğü, İbrahimovic için de temaslarda bulunduğu yetkili ağızlardan ifade edilmişti. Yatırımların karşılığını alması durumunda daha büyük yıldızlar sırada duruyor.

252 milyon TL stat isim hakkı

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın isim hakkı Ülker'e satıldı. Fenerbahçe bu anlaşmadan 10 yılda 90 milyon dolar (252 milyon TL) kazanacak

85 milyon TL kombine geliri
Kombine bilet satışı 38 bini aştı. Fenerbahçe Kulübü, kombine bilet satışlarından 85 milyon TL kazandı. Bu Fener'in kendi rekoru oldu.

70 milyon TL loca satışı
Loca satışlarında da yüzler güldü. Neredeyse elde edilen gelir kombine biletlere ulaştı. F.Bahçe'nin loca satışından kazancı 70 milyon TL.

50 milyon TL Sow'un bonservisi
İşte bu pek hesapta yoktu. Fenerbahçe 29 yaşındaki Sow'un A l Ahli'ye satışından 16 milyon Euro (50 milyon TL) kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler