Tutanakta müdürü kurtarma çabası

Ahmet Sülüşoğlu’nu (33) vurarak öldüren ve bir hafta tutuklu kalan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz’ın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 07:05
Abone Ol google-news

<video:349203>

İtirazın kabul edilmemesinde, müdürün memur olması da etkili oldu. Dava dosyasında yer alan polislerin hazırladığı Güvenlik Kamera Kayıtları İzleme Tutanağı’nın da şüpheli Emniyet müdürünün savunmasını destekleyecek şekilde hazırlanması dikkat çekti. Ailenin avukatlarından Halis Yıldırım, “Benzer birçok davadaki hukuksuzluklar bu dosyada da suçun işlenmesi anında başladı. Dosya, gerçeğe aykırı bilgi ve beyanlarla hazırlandı” dedi.

Yılmaz, 17 Ağustos’ta, trafikte tartıştığı motosiklet sürücüsü Sülüşoğlu’nu önce tekme tokat dövmüş, sonra da 3 el ateş ederek öldürmüştü. Yılmaz, 24 Ağustos’ta Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce tahliye edilmişti. Sülüşoğlu ailesinin avukatları tahliye kararına itiraz etti. Dilekçede, olay görüntülerine rağmen gerçeğe aykırı ifadeler ve düzenlenen tutanaklar tek tek sıralandı. Avukatların tespitleri şöyle: “Dosyadaki Güvenlik Kamera Kayıtları İzleme Tutanağı’nın 8. sayfasında, maktulün silahını şüpheliye doğru yöneltmiş olarak ve başının sağa dönük olduğu fotoğraf, maktulün vurulmasından sonraki anlara aittir. Maktül vurulmasının etkisiyle başını sağa çevirirken kolu havaya kalkmıştır. Bu fotoğrafla, maktülün şüpheliye silah doğrulttuğu izlenimi yaratılmıştır. Güvenlik görevlileri de gerçek dışı ifadeler vermişlerdir. Yalan beyanda bulunan güvenlik görevlileri hakkında yasal yollara müracaat edeceğiz.”

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hâkimliği, itirazı reddetti. Kararda, delil karartma ihtimalinin bulunmaması, şüphelinin devlet memuru oluşu, sabit ikametgâhının bulunması, kaçma şüphesinin olmadığı gözetilerek, dosya kapsamına göre itirazın reddedildiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler