Türkiye'de cinnet hali

Türkiye, son 3 günde 32 şehit verdi. Saldırıları protesto yüyüşlerinde çıkan olaylarda ise çok sayıda vatandaş ve polis memuru yaralandı, HDP binalarına saldırılar düzenlendi.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 10:30
Abone Ol google-news

<video:364437>

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen polis ve askerler için  tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte HDP binası taşlandı. Bir polis memuru başına isabet eden taşla yaralanırken, gazdan etkilenen bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde ve Iğdır'da şehit edilen polis ve askerler için Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Buradan tekrar Ali Çetinkaya Caddesi'ne yürüyen grup caddede bulanan Yunus Nadi Pasajı'ndaki HDP İlçe Merkezi'ne girmek istedi. Polis burada güvenlik önlemi alırken, grup pasajın camlarını taşlayarak kırdı. Polis biber gazı sıkarak gruba müdahalede bulundu. Gazdan etkilenen bir kişi ve başına taş isabet ederek yaralanan bir polis memuru ambulansla Burhaniye Devlet hastanesi kaldırıldı.

Pasajın arka kapısından içeri giren bir grup, HDP binasındaki pankart ve bayrakları alarak pasaj önünde yaktı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda Edremit' ten gelen konvoyu karşılayarak terör örgütü aleyhinde slogan atıp eylemlerini sonlandırdı.

SALİHLİ'DE HDP BİNASI TAŞLANDI

Ekrem ÇAĞLAR/SALİHLİ (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Salihli İlçesi'nde, Şehit Piyade Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenaze töreninin ardından  tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte bir araya gelen yüzlerce kişi, HDP İlçe Binası'nı taşladı.

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin cenaze töreninin ardından teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.  Yürüyen grup, Akgül İşhanı'nda bulunan HDP İlçe Teşkilatı'na taş atmaya başladı. Kalabalığın artması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA aracı ile müdahale edildi. Olayların devam etmesi üzerine MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve MHP'li yöneticiler, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Kalabalığa dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Ülkücü, yasalara, kanunlara uygun bir şekilde tepkisini verecek, Salihli Halkı da sizlere böyle güvenecek. Lütfen dağılın" dedi. Daha sonra öfkeli kalabalık PKK aleyhine slogan atarak Ülkü Ocakları İlçe Binası önünde toplandı.

BURDUR'DA HDP TABELASI YAKILDI

BURDUR'da protestocu grup, indirdiği HDP il başkanlığı tabelasını yaktı.

Burdur'da akşam saatlerinde toplanan bir grup, Konak Mahallesi'ndeki HDP il başkanlığının bulunduğu binaya yürüdü. Binanın giriş kapısındaki camı kıran grup Türk Bayrağı astı. Daha sonra çatıya çıkarak tabelayı indirmek isteyen gruba polis izin vermedi. Israrla çatıya çıkmak isteyen grubu olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özuğur sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada binanın arka cephesinden çatıya tırmanan bir kişi HDP tabelasını kırarak yere attı ve yerine Türk Bayrağı astı.

İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra, çerçevesi saç üzeri naylon kaplı tabelayı Cumhuriyet Meydanı'na getirerek Atatürk Anıtı önünde yaktı. Grup tekrar İstiklal Marşı okuyup, sloganlar attıktan sonra dağıldı.

HDP MALTEPE İLÇE BİNASINA SALDIRAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ


Maltepe'de düzenlenen eylem sırasında, HDP Maltepe İlçe Örgütü binasına girmek isteyen gruba polis engel oldu. Abdullah Öcalan lehine slogan attığı ileri sürülen 1 kişi ise eylemciler tarafından Maltepe Meydanı'nda dövüldü.

MHP Maltepe İlçe Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen eylem nedeniyle yaklaşık bin kişi saat 20.00 sıralarında ilçe meydanında toplandı. Bağdat Caddesi üzerinden Maltepe Askerlik Şubesi önüne yürüyen grup burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı söyledi. Daha sonra sloganlar atarak Maltepe Meydanı'na geri gelen grup üyeleri, Beşevler Sokak'ta bulunan HDP Maltepe İlçe Örgütü binasına saldırdı. HDP'nin tabelasını indirip Türk Bayrağı asmak isteyen gruba polis müdahale etti. Ardından, HDP binasının bulunduğu sokak TOMA aracı ve Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kapatıldı.
Uzun süre Maltepe Meydanı'nda sloganlar atan grup HDP bayrağını da ateşe verdi.

1 KİŞİ DÖVÜLDÜ
Bu arada, Bağdat Caddesi'nden Maltepe Meydanı'na doğru, PKK'yi destekleyen bir pankartla birlikte Öcalan lehine slogan atarak koşan bir kişi eylemciler tarafından dövüldü. Sivil polisler, dayak yiyen genci göstericilerin arasından alarak Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Göstericiler ise gencin elinden aldıkları pankartı caddede yaktı.


Mersin’de HDP binasına saldırı: 3 polis yaralı

 MERSİN'de  saldırıları protesto eden grup HDP il binasına taş ve sopalarla saldırdı. Saldırıda taşların isabet ettiği 3 polis yaralandı.

Merkez Akdeniz İlçesi'nin Hastane Caddesi'ndeki MHP il binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayrakları taşıyarak yürüyüşe geçti. 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan grup, İstiklal Caddesi üzerinden geçerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Yenişehir İlçesi Forum Alışveriş Merkezi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki grupla birleşen kalabalık, İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne okudu.

HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASTILAR

Daha sonra dağılmaya başlayan kalabalıktan yaklaşık 500 kişi, Çankaya Mahallesi 111 Sokak’taki HDP il binasına doğru koşmaya başladı. 'Mersin gençleri silah istiyor' sloganları atan çoğunluğu genç eylemciler, il binasının yaklaşık 50 metre ilerisinde polis barikatı ile karşılaştı. Polis barikatını yaklaşık 10 dakika zorladıktan sonra aşan grup, taş ve sopalarla il binasına saldırdı. Eylemcilerin bazıları camlarını kırarken, bazıları da ikinci kattaki parti tabelasını indirdi. İndirilen tabelanın yerine Türk Bayrağı asan eylemciler, il binasını yaklaşık yarım saat boyunca taş yağmuruna tuttu.

Bu sırada taşların isabet ettiği 3 polis yaralandı. Polisin biber gazı ve tazyikli su kullandığı müdahale sonuç vermeyince, eylemciler megafonla ikna edilmeye çalışıldı. Binayı taşladıktan sonra sakinleşen grup, il binasının bulunduğu sokaktan ayrıldı. Yaralı polisler ise götürüldükleri hastanede tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Merkez Mezitli İlçesi’nde ise yaklaşık bin kişi ellerinde dev Türk bayraklarıyla D-400 Karayolu’nu trafiğe kapatıp ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. Daha sonra gruptan bazı kişiler HDP ilçe binasına balkondan girerek tabelaları söküp, parti filamalarını yakarak binayı ateşe verdi. Yangın, olay yerine gelen itfaiye tarafından kısa sürede söndürülerek kontrol altına alınırken, polis grubu havaya bir el ateş ederek grubu dağıttı.

SİLİFKE'DE SICAK EYLEM

Silifke İlçesi’nde ise yaklaşık 2 bin kişilik grup, akşam saatlerinde tabelası sökülüp afişi yakılan HDP binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin müdahalesinin ardından Adnan Menderes Caddesi'nden Şehirlerarası Terminale yürüyen grup sık sık durarak İstiklal Marşı okudu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları ile otogara giren protestocu grup daha sonra D-400 Karayolu’nu trafiğe kapatarak üç yol mevkiine geçti. Burada ateş yakarak çember oluşturan kalabalık tekbir getirerek PKK aleyhine slogan attı. Protestocular daha sonra gruplar halinde şehrin farklı yerlerine dağıldı.

Mut İlçesi'nde ise, MHP Mut İlçe binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, 'Askere kalkan eller kırılsın' sloganları atarak yürüyüşe geçti. İnönü Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Hükümet Caddesi güzergahında yürüyen grup, Hükümet Konağı yakınında şehitler için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

Alanya'da HDP ilçe binası ateşe verildi

 ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen teröre tepki yürüyüşünde çıkan olaylarda HDP İlçe başkanlığının bulunduğu bina ile bir işyeri ateşe verildi.

Alanya'da düzenlenen teröre tepki yürüyüşü, saat 19.00 sıralarında grubun Atatürk Anıtı önünde toplanmasıyla başladı. Şehit polisler Abdullah Ümit Sercan ile İbrahim Halil Aksoy'un ailelerinin de yer aldığı yaklaşık 2 bin kişilik grup Türk bayrakları eşliğinde yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında terör örgütü aleyhine sloganlar atan gruptan bazıları İskele Caddesi'nde kendilerine zafer işareti yapıldığı iddiasıyla yerden söktükleri kaldırım taşlarıyla bir diskoya saldırdı. İşyerinin camları kırılırken, grup polis tarafından uzaklaştırıldı. Olayların ardından şehit polislerin yakınları yürüyüşten ayrıldı.

Grup daha sonra başlangıç noktası olan Atatürk Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Gruptan bazıları HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binaya yöneldi. HDP ilçe başkanlığının bulunduğu 4 katlı binanın bitişiğindeki bir restorana saldıran grup, burayı ateşe verdi. Alevler bir anda büyürken, bazı göstericiler restoranın çatısından HDP binasına çıkmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilirken, yangın büyüyerek HDP ilçe başkanlığının bulunduğu binayı sardı.
Polis gruba biber gazıyla müdahale etti. Olay yerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da gönderildi. Polisin uğraşları sonucu grup uzaklaştırılırken, yangına Alanya Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve TOMA ile müdahale edildi. İşyerinde bulunan tüplerin patladığı olayda yaralanan olmazken, restoran ve HDP ilçe başkanlığının bulunduğu bina kullanılamaz hale geldi.

Olaylar üzerine çevre ilçelerden takviye polis ekibi sevk edildi. Yangına müdahaleye giden itfaiye ekiplerinin yolu göstericiler tarafından kesilirken, ara sokaklara dağılan gruba polisin müdahalesi sürüyor. Grubun ara sokaklarda çok sayıda işyerine taş ve sopalarla saldırdığı ve bazılarını ateşe vermeye çalıştığı belirtildi. Bu arada biber gazından etkilenen birçok kişi ise ambulanslarla hastanelere götürüldü.

KALABALIK BİR KİŞİYİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Antalya'da saldırıları protesto etmek için saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla başlayan eylem, devam ediyor. HDP İl binasına yürümek isteyen gruba, polis pek çok kez TOMA'larla tazyikli su ve biber gazı sıktı. Ara sokaklarda devam eden olay sırasında göstericileri bir kişiyi Güneydoğu illerinden olduğu gerekçesiyle linç etmek istedi. Kızılsaray Mahallesi 78'inci Sokak'ta 5- 10 kişilik grup tarafından darp edilen şahıs, polis ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı şahıs için sağlık görevlilerinden yardım istedi. Ancak göstericiler sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesini izin vermedi. Grup arasında bir kişi daha sonra yaralının kimliğini çıkararak kontrol etti. Yaralı şahısın Amasyalı olduğunun söylenmesi üzerine grup, sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesine izin verdi.

Diğer yandan Tahılpazarı Mahallesi'ndeki HDP İl binasının yakınında bekleyen grup, buradaki bir alışveriş merkezine iki dev Türk bayrağı astı. Sık sık tekbir getirerek, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup, HDP il binasına Türk bayrağı asılana kadar dağılmayacağını belirtti.

Yaklaşık 700- 800 kişilik grubun HDP il binası yakınlarındaki bekleyişi sürüyor.

İL BİNASINA BAYRAK ASILDI

Antalya'da HDP il başkanlığı binası önünde toplanan grubun binaya bayrak asma yönündeki ısrarı üzerine polis tarafından 2 kişiye izin verildi. Bu iki kişi polis eşliğinde HDP il başkanlığının olduğu binaya çıktı. Binanın çatı katına Türk bayrağı asılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yaklaşık bin kişilik grup, bayrak asılmasının ardından da uzun süre HDP binası önünde bekledi.

ÖMER ULUSOY BU KEZ SAKİNLEŞTİRDİ

Bu grubun içerisinde Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarda karşıt görüşlü öğrencilere tabancayla ateş eden, alnında Zülfikar dövmesi bulunan Ömer Ulusoy da yer aldı. Ulusoy, HDP binasına bayrak asmak isteyen grubu sakinleştirirken görüntülendi.

Diğer yandan polisin gruba yaptığı müdahaleden, olaylarına karışmayan vatandaşlar da etkilendi. Motosikletine bindirdiği köpeğiyle İsmet Paşa Caddesi'nden geçen Hakan Can, sıkılan biber gazından etkilendi. Tramvay yolunda baygınlık geçiren Hakan Can'a ilk müdahale bir polis memuru tarafından yapıldı. Çevredeki esnaf, yerde yatan genci kendi gelmesi için getirdiği vantilatörle serinletmeye çalıştı. Ayran içirilip yüzü yıkanan Hakan Can'ın başında bekleyen köpeği ise bir an olsun ayrılmadı. Ambulans geldiğinde de Hakan Can'ın yanına gitmek isteyen köpek, sağlık görevlileri tarafından uzaklaştırıldı. Hakan Can, ambulanstaki tedavisinin ardından köpeğini de alarak evine gitti. HDP önündeki grup, saat 01.00'de dağılırken polis, olası bir saldırıya karşı bina önünde önlem almaya devam ediyor.

Ereğli'de HDP binasındaki eşyalar ateşe verildi

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde saldırıları protesto eden grup HDP binasındaki parti tabelasını indirip, Türk Bayrağı astı. Göstericilerden bazıla parti binasındaki eşyaların bir kısmını binadan atıp, ardından yaktı.

Ereğli ilçesinde akşam saatlerinde toplanan grup, artan terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. Kalabalık grup, daha sonra HDP binasını bastı. Bina tabelasını indiren grup, binaya Türk Bayrağı astı. Gruptan bazıları bina içine girip eşyaları tahrip etti, bazılarını da binadan aşağı attıp ateşe verdi. Grup polisin müdahalesiyle binadan uzaklaştı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde önceki gün terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu'nun cenazesinin yarın memleketi Ereğli'de defnedilmesi bekleniyor.

Elazığ'da teröre tepki eyleminde olaylar çıktı

 
ELAZIĞ'da, Hakkari ve Iğdır'da PKK'nın düzenlediği saldırılarda güvenlik görevlilerinin şehit olmasını protesto etmek için düzenlenen protesto yürüyüşünde terör olaylarına lanet yağdırıldı.

Yürüyüş sonrasında HDP binasına yürümek isteyen 200 kişilik grup ile HDP'li bir grup arasında arbede yaşandı. Polis her iki grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda bir polis müdürü hafif şekilde yaralandı.

Elazığ'da bugün saat 18.00 sıralarında PTT Meydanı'nda toplanan kalabalık gruplar ellerinde Türk bayrakları ve MHP flamalarıyla, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde öğretmenevine doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre mesafedeki öğretmenevine gitmek üzere yürüyüşe geçen grup içerisinde bulunan 50 kişilik bir grup, Hozat Garaj'ında bulunan HDP İl binasına doğru yöneldi. Burada önlem alan polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Polis, dağılmamakta ısrar eden gruba gaz bombalarıyla müdahale ederek dağıttı. Yürüyüş sonrası öğretmenevi önünde toplanan binlerce kişi, burada İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

Kalabalık içerisinden çıkan yaklaşık 200 kişilik başka bir grup, tekrar HDP binasına yöneldi. Burada önlem alan polis, grup üyelerine tazyikli su sıkarak, gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Grup üyeleri, ara sokaklardan dönerek tekrar HDP binasına gitmek isteyince, bu kez Sarı Saltuk Caddesi üzerinde bulunan HDP'li grubun taşlı saldırısına maruz kaldı.

Olaylar devam ederken, HDP'li grubun karşı gruba attığı taş ve sandalyelerden biri polis müdürünün kafasına isabet edip, hafif yaralanmasına neden oldu. Olaylar sırasında, polisin kullandığı gazdan çok sayıda gazeteci ve polisin etkilendiği görüldü. Grup HDP binasına gitme konusunda ısrar edince polis de, sık sık gaz bombası kullanmak zorunda kaldı. Grubun dağılmaması üzerine jandarma robokop ekipleri de destek amaçlı Hastane ve 2'nci Harput Caddesi'nde önlem aldı. Polis her iki grup üyelerini birbirine yaklaştırmamak için büyük çaba harcıyor.


Çorum'da HDP İl binasına taşlı saldırı

ÇORUM'da saldırılara tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup HDP il binasına taşlı saldırıda bulundu.

Çorum'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Gazi Caddesi güzergahından ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grubun, Bahabey Caddesi Kavşağı'ndan geçişi sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi koşarak Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan HDP Çorum İl binasının önüne gitti. Grup 5 katlı binanın birinci katındaki parti il binasını taş yağmuruna tuttu. Parti binasının camları kırılırken vatandaşlar binaya girmek istedi. Polis ekipleri bina önüne etten duvar ördü. İçeri giremeyen vatandaşlar bu defa da getirdikleri bir merdivene çıkarak parti tabelasını dışarıdan söktü. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, öfkeli vatandaşlarla görüşüp sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 2'si polis, 7 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.

Çorlu’da HDP binasına saldırı ve linç girişimi


TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde toplanan yaklaşık 6 bin kişi, Dağlıca bölgesinde PKK’liler tarafından 16 askerin şehit edilmesini protesto etti. HDP parti binasındaki tabelayı indirip Türk Bayrağı asan grup, HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya’yı linç etmek istedi.

Çorlu’da internet üzerinden organize olan yaklaşık 6 bin kişi Atatürk Meydanı’nda toplandı. PKK aleyhine sloganlar atan gruptan bir kısmı Omurtak Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. HDP binasına girmek isteyen grubu, parti binasının olduğu sokak üzerinde barikat kuran polis ekipleri engelledi. Güvenlik önlemi alan polis ekiplerince durdurulan grubun, Çorlu'da bulunan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı binasına girmesine izin verilmedi.

Kalabalığın arttığı sırada gruptan bazıları HDP parti binasına taşla saldırdı. Daha sonra binanın arka kısmındaki yangın merdivenlerin 3’ncü katta bulunan parti binasına giren gruptan bazı kişiler, HDP Tekirdağ İl Başkanlığı yazan parti tabelasını sökerek yere fırlattı. Ardından ise Türk Bayrağı astı.

HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya da tabelanın yere atıldığını görünce girişte güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin yanına gitti ve ‘Siz burada ne işe yarıyorsunuz?’ diye tepki gösterdi. Parti önünde toplanan kalabalık polis ekiplerine bağıran Kaya’ya saldırarak linç etmek istedi. Kalabalık ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, Kaya polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

KORGENERAL’İN ARACINI DURDURDULAR

Parti binasının olduğu sokaktan tesadüfen geçen 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan'ın makam aracını fark eden kalabalık önünü keserek durdurdu. Grup, makam aracının önünde 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, askere kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan attı. Bu sırada Korgeneral Erdoğan makam aracının camını açarak slogan atan gruba el sallamakla yetindi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve kalabalığın parti önündeki bekleyişi sürüyor.


Çorum'da HDP İl binasına taşlı saldırı

ÇORUM'da saldırılara tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup HDP il binasına taşlı saldırıda bulundu.

Çorum'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından sadırıları protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Gazi Caddesi güzergahından ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grubun, Bahabey Caddesi Kavşağı'ndan geçişi sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi koşarak Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan HDP Çorum İl binasının önüne gitti. Grup 5 katlı binanın birinci katındaki parti il binasını taş yağmuruna tuttu. Parti binasının camları kırılırken vatandaşlar binaya girmek istedi. Polis ekipleri bina önüne etten duvar ördü. İçeri giremeyen vatandaşlar bu defa da getirdikleri bir merdivene çıkarak parti tabelasını dışarıdan söktü. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, öfkeli vatandaşlarla görüşüp sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 2'si polis, 7 kişinin hafif yaralandığı belirtildi.


Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu PKK flaması yakıldı
 
KAHRAMANMARAŞ'ta bir araya gelen binlerce kişi, saldırılara tepki gösterdi. Türk bayraklarıyla PKK aleyhine slogan atarak yürüyen kalabalıktan grup, üzerinde Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu PKK flamasını ateşe verip yaktı.

Kahramanmaraş'ta akşam saatlerinden itibaren Trabzon Bulvarı'nda toplanan binlerce kişi, Türk bayraklarıyla çarşı merkezine yürüdü. MHP İl Başkanlığı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleriyle birleşen çeşitli gruplar, hep birlikte terör örgütü PKK aleyhine sloganlarla Ulucami'ye kadar yürüdü. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve MHP İl Başkanı Süleyman Öner'in de yer aldığı binlerce kişi, sık sık şehitleri anarak terör saldırılarını protesto etti.

ÖCALAN VE PKK FLAMASI ATEŞE VERİLDİ

Kahramanmaraş Valiliği önünde bir süre bekleyen kalabalıktan bir grup, üzerinde elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı bulunan PKK flamasını ateşe verip yaktı. Kalabalık, daha sonra flamayı ezerek teröre tepkisini gösterdi. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan kalabalık, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri eşliğinde geldikleri Ulucamii önündeki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı Fatiha okudu. Kalabalık, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan tarafından yapılan basın açıklamasının ardından araçlarıyla oluşturdukları konvoyla klakson çalarak şehir turu yapıp terör saldırılarını protesto etmeyi sürdürdü.


Amasya'da HDP il binasına saldırı

 AMASYA'da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla terörü protesto yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrasında bazı vatandaşlar HDP il binasına girmek istedi.

Amasya'da Türkiye Kamu-Sen il temsilciliği tarafından 'Şehitlere saygı ve teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. Yaklaşık 5 bin kişilik grup İstasyon Köprübaşı mevkiinden başlayarak sloganlar atarak Yavuz Selim Meydanı'na yürüdü. Gruptakiler, ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile terör olaylarına tepki gösterdi. Yürüyüşe katılanlar burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Şehitler için dua edilmesinin ardından yürüyüş sona erdi. Buradan ayrılan yaklaşık 250 kişilik grup Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde bulunan HDP il binasına gitti. Burada parti binasına girmek isteyenleri polis engellerken, bu sırada 3 kişi HDP il binasına girdi. İçeri girenler, parti tabelasını söküp, parti bayraklarını ve dökümanları dışarı atarak camları kırdı. HDP binası önüne gelen Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Veysel Saka, sağduyusu çağrısı yaparak grubu sakinleştirmeye çalıştı. Grup daha sonra HDP il binası önünden ayrıldı.


İzmit'te teröre lanet yürüyüşünde gerginlik
 
ÜLKÜ Ocakları tarafından Kocaeli'de düzenlenen 'Şehitlerimize Saygı Teröre Lanet' adı altındaki yürüyüşüne katılanlar HDP il binasına girmek isteyince polis grubu dağıtmak için biber gazı kullandı.

Merkez Bankası binası önünden toplanmayla başlayan yürüyüş nedeniyle kentte birçok yol ulaşıma kapatıldı. Kent içine giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, polis HDP İl binası önünde barikat oluşturdu. Türk bayrakları ile yürüyen ve sık sık bölücü örgütü lanetleyen sloganlar atan Ülkü Ocakları'nın yürüyüşüne MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Ülkü Ocakları yöneticileri, MHP'nin milletvekili adayları va ülkücüler katıldı. Yaklaşık 5 bin kişilik grup Yürüyüş Yolu boyunca ilerlerken HDP il binasının bulunduğu alana girmek istedi. Ancak, polis burada barikat kurarak girişe engel oldu.

Daha sonra Sabri Yalım Parkı'na gelen kalabalık şehitler için okutulan Kuran'ı Kerim'i dinledi. MHP’li yöneticiler yürüyüşün bittiğini ve katılımcıların dağılmasını istemesine rağmen bazı gruplar HDP binasının önüne gelerek sloganlar atıp binaya girmek isteyince, polis onları biber gazı sıkarak uzaklaştırdı. İzmit'te saat 20.00'den sonra da bayraklarla donatılan araçlarla kent içinde terör protesto edildi.

HDP binasına yürümek isteyen gruba polis müdahale etti

ANTALYA'da terör olaylarını protesto etmek isteyen grup, HDP il binasına yürümek isteyince polis, basınçmı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenerek terör olaylarını protesto etmek için saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişilik grup, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu. 'HDP'yi basalım, bayrağımız asalım" diye slogan atan grup, ardından yürüyerek 'Kapalı Yol' olarak adlandırılan Kazım Özalp Caddesi'ne geldi. Burada havuz başında toplanan göstericiler, basın açıklaması yaptı. Protestocu grup sık sık 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Kalabalıktan ayrılan küçük gruplar, HDP İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis ekipleri, HDP İl Başkanlığı binasına giden 10 sokağın girişini kapatarak göstericilere engel oldu. Polisin 'Dağılın' uyarılarına rağmen göstericiler, binaya yürümek isteyince TOMA'lardan basınçlı su ve biber gazı sıkıldı. Gazdan, çok sayıda gösterici etkilendi. Göstericiler bunun üzerine polisi yuhaladı. Biber gazından polis ekipleri de etkilendi. Kargaşada çevik kuvvet ekiplerini aşan bazı göstericiler, takviye ekipler tarafından yakalanarak barikatın dışına çıkarıldı.


Aksaray'da HDP binasına Türk Bayrağı asılıp, tabelası parçalandı

AKSARAY'da kent meydanında toplanan ve HDP binasına girmek isteyen yaklaşık 3 bin kişilik gruba, polis biber gazı ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etti.

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi’nde terör örgütü PKK'nın saldırı sonucu 16 askerin, bugün de Iğdır'da 13 polisin şehit düşmesinin ardından sosyal medya üzerinden bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi ilk olarak kent meydanında toplanıp 'Şehide Saygı' mitingi düzenledi. Grup ardından Şehitliğe gitmek için yürüyüşe geçti. Grup, yakınından geçtiği HDP binasına girmek istedi. Daha önceden bina önünde önlem alan polis, gruba önce uyarıda bulundu. Ancak öfkeli kalabalık HDP binasına girmek için direnince biber gazı ve TOMA'dan tazyikli su sıkarak müdahale etti. Biber gazından grubun yanı sıra poliste etkilendi. Gruptan bazıları ara sokaklara dağılırken, binaya sızan bir grup ise binaya Türk Bayrağı asarak HDP tabalesanı indirip parçaladı. Kentteki gerginlik devam ediyor.


Bursa'da gergin yürüyüş

BURSA'da Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen, "Şehide Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşüne katılan kalabalık, HDP İl Teşkilatı binasına girmek isteyince gerginlik yaşandı. Polisin güçlükle engel olduğu kalabalıktan izin verilen bazı göstericilerin HDP'nin bulunduğu binanın çatı katına Türk Bayrağı astı. Topluluk, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra dağıldı.

Bursa'da yaklaşık 10 bir kişi "Şehide Saygı Teröre Lanet" yürüyüşü için ellerinde Türk bayrakları ile Kent Meydanı'nda toplandı. Abdullah Öcalan ve HDP'nin aleyhine slogan atan hükümeti istifaya çağıran kalabalık, Heykel'e yürümek üzere yola çıktı. Bu sırada Fevzi Çakmak Caddesi'nden geçmekte olan kalabalık burada bulunan HDP İl Teşkilatı binasına girmek istedi. Geniş güvenlik önlemleri alan polis, göstericiler engelleyince gerginlik yaşandı. Bunun üzerine polis kalabalıkta bulunan bazı kişilerin en üst katta bulunan HDP binasının çatısına Türk Bayrağı'nı asmasına izin verdi. İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık yürüyüşe devam etti. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar alkışlarla otomobil ile seyir halinde olan sürücüler ise çaldıkları korna ile kalabalığa destek verdi.

Heykel'de Atatürk Anıtı'nın önüne gelen ve burada bir kez daha istiklal marşını okuyan kalabalık, Buras Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Rüştü Sütçü terörü protesto eden açıklamalarının ardından dağıldı.


HDP binasına Türk bayrağı astılar

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde toplanan yaklaşık 300 kişi, Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde 16 askerin şehit olduğu saldırıları protesto etti. HDP Ortaca İlçe Teşkilatı'nın tabelasını indirmek isteyip Türk bayrağı asan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine binayı boşaltan grup, binadaki HDP tabelası indirilmeden ayrılmayacaklarını belirtip, beklemeyi sürdürdü.

Dağlıca bölgesinde, aralarında bir yarbayın da bulunduğu 16 askerin şehit edilmesini protesto için Ortaca'da bugün 'Teröre lanet' yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık 300 kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vur vur inlesin PKK dinlesin', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Daha sonra tekbir getirerek yürüyeşe geçen grup, yol boyunca da slogan atmayı sürdürdü. Gruba, bazı vatandaşlar da evlerinin pencere ve balkollarından destek verdi. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüşün ardından meydana dönen grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

KOŞARAK HDP BİNASINA GİRDİLER

Ardından grup, koşarak meydana 50 metre mesafedeki HDP binasına girdi. Beş katlı binanın üçüncükatındaki parti binasına Türk bayrağı asan grup, HDP tabilasını da indirmek istedi. Polis, gruba biber gazı ile müdahalede bulunarak binayı boşalttı. Ancak, etrafa kaçışan gruptakiler, "HDP tabelası indirilene kadar buradan ayrılmayacağız" diyerek, tekrar binanın öndünde toplandı. Polis, parti binası önünde geniş güvenlik önlemi alırken, grubun bekleyişi sürüyor.


Çorum'da bir grup HDP binasına yürüdü

ÇORUM'da bir grup, dün gece HDP İl binasına yürüdü. PKK terör örgütü aleyhine slogan atarak binaya girmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Çorum'da 16 askerin şehit olduğu Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca bölgesinde düzenlenen saldırı nedeniyle teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Kale Mahallesi'nde bulunan HDP İl binasına yürümek isteyen gruba polis engel oldu. Geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, grubun önünü kesti. Polis ile grup arasında kısa süreli gerginlik oldu. Çıkan arbede ardından grup HDP binasının 100 metre yakınında oturma eyleminde bulundu. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Ya Allah, Bismillah, Allahüekber', 'Vatan sana canım feda' diye slogan atan grup, daha sonra dağıldı.


Dikili'de HDP binası taşlandı

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar HDP binasını taşlayıp tabelasını indirdi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenerek protesto gösterisi düzenledi. Dün akşam saatlerinde Atatürk Meydanı'nda toplanan grup Türk Bayrağı açtı. Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanlığı'nca meydanda bulunan Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapıltı. Dikili Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü hatırlatılarak, barış isteminde bulunuldu. Daha sonra burada toplanan diğer gruplar, polisin izin vermemesine rağmen yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, sahil yolundan geçerek Adnan Menderes Caddesi'ne çıktı. Yürüyüş esnasında "Ne Mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar", "Dikili uyuma şehidine sahip çık" sloganları atan grup, AKP Dikili İlçe Binası önünden geçerken ise AK Parti'yi yuhalayarak protesto etti. Bu sırada yürüyüşten ayrılan bir grup koşarak HDP İlçe Binası önüne geldi. HDP İlçe Binasını taşlamaya çalışan gruba burada hazır bekletilen TOMA tarafından tazyikli su, Çevik Kuvvet ekiplerince biber gazı sıkıldı. Yapılan müdahaleye rağmen TOMA'nın arkasından geçen birkaç kişi HDP İlçe Binası'nın camlarını taşlayarak kırdı. Bina çatısına çıkan bir kişi ise tabelayı indirerek buraya Türk Bayrağı astı. Olaylar sırasında biber gazından etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Sakarya'da HDP İl binasını söküp yaktılar, görüntülerini sosyal medyada paylaştılar

HAKKARİ Dağlıca'da PKK'lilerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Sakarya'da 2 bin kişinin katıldığı bayraklı yürüyüşü ile protesto edildi. Kalabalıktan ayrılan bir grup, HDP İl binasının bulunduğu işhanına girerek 3'ncü katta bulunan HDP tabelalarını indirip caddeye attı. HDP’ye büyük Türk Bayrağı asılırken, caddeye atılan tabelalar ise yakıldı.

Adapazarı’nda dün akşam sosyal medya üzerinden örgütlenen yaklaşık 2 bin kişi, teröre tepki için Sakarya Atatürk Stadı önünde toplandı. Kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla 'Ya Allah bismillh Allahu Ekber' sloganlarıyla Çark Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar da gruba destek verdi. Bayraklar sallayarak şehir merkezindeki Kent Meydanı'na gelen kalabalık burada bir süre bekledi. Sloganlar atarak Hakkari'deki hain saldırıda 16 askerin şehit olması nedeniyle teröre lanet yağdıran kalabalıktan bazıları daha sonra Adapazarı şehir merkezi Kavaklar Caddesinde bulunan HDP İl Binası'na yürüdü.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ekipleri grubun bir bölümüne engel oldu. Yaklaşık 200 kişi ise HDP İl Binası önünde yürüyüş sonrası toplanırken, gruptan bazı kişiler 4 katlı binanın 3'üncü katında bulunan HDP Binası'nın balkonuna yan daireden girerek parti tabelasını söktü. Yerine dev bir Türk Bayrağı asan göstericiler, beraberlerinde indirdikleri tabelayı ise cadde ortasında kolonya ile yaktı. Grup, polis uyarılarının ardından dağıldı.

HDP il binasındaki parti binasını indirip cadde yakan ve bu görüntüleri cep telefonlarına kaydeden protestocular, daha sonra sosyal medya takipçileriyle paylaştı.


HDP İl binasına girmeye çalışan gruba biber gazlı ve tomalı müdahale

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lilertarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi ve 6'sının da yaralanması olayına Konya'da tepki gösteren bir grup, HDP İl binasının tabelasını indirmek için toplandı. HDP binasının olduğu işhanına girmek isteyen gruba polis biber gazı ve toma ile müdahale etti.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek şehir merkezinde toplanan yüzlerce araçlık konvoy 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atarak şehir merkezinde turladı. Grup daha sonra merkez Selçuklu İlçesi'ndeki HDP İl binasının olduğu işhanı önünde toplandı. Yaklaşık bin kişinin olduğu grup HDP İl başkanlığı tabelasını indirmek için işhanına girmek istedi. Ancak işhanı önünde barikat kuran çevik kuvvet polisleri buna izin vermedi. İçeri girmek için ısrar eden ve polis barikatını baskı yapan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Daha sonra hazırda bekleyen TOMA aracı da kalabalığa tazyikli su sıkarak grubun uzaklaşmasını sağladı.

Müdahele sırasında bazı polislerin hafif şekilde yaralandı gözlendi. İşhanı girişindeki camlar ise atılan taşlar sonucu kırıldı. Şehit kardeşi olduğunu belirten bir genç kız ise yaşanan olaylara isyan etti. Genç kız vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirimdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu tabela inecek.' sloganları atan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'liler tarafından düzenlenen saldırıda Konya'lı 3 askerde şehit olmuştu.


Edremit'te HDP binası taşlandı, tabelası indirildi

 HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde PKK'liler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesine, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasına önce Türk Bayrağı astı sonra tabelasını indirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 25 kişilik grup yürüyüşe geçerek HDP Edremit İlçe Örgütü'nün bulunduğu Cayiçi Caddesi'nde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", Her Türk asker doğar" sloganı attı. Sloganlar atarak tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelen gruba katılımlarla yaklaşık bin kişiye ulaştı. Tekrar HDP'nin binasının bulunduğu Çayiçi Caddesi'ndeki Arıkan Pasajı'na yönelen grup, binanın önüne geldiğinde polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1'inci kattaki HDP İlçe Örgütü'ne Türk Bayrağı astı. Daha sonra parti binasının iki penceresi taş atarak kırıldı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, zaman zaman polis ekipleriyle gerginlik yaşadı. Binaya çıkan bir kişi, parti tabelasını tekmeledikten sonra aşağıya attı. HDP tabelasını indiren grup, yeniden slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü daha sonra sloganlar atarak dağıldı.


HDP il başkanlığının bulunduğu daire ateşe verildi

HAKKARİ’deki saldırıları protesto eden bir grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında dairede büyük hasar oluştu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK’liler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki HDP binasına yürüdü. Grup, binanın dış cephesinde asılı olan HDP tabelasını indirmek istedi.

Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken, kargaşayı fırsat bilerek daireye giren gruptan bazıları tabelayı ateşe verdi. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4’üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi. Grup ise yangın söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.


Gebze’de HDP Binasına girmek isteyen grup ile polis arasında gerginlik

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lilerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması nedeniyle Gebze'de düzenlenen protestoda HDP Binasına saldırmak isteyen eylemcilerle polis arasında olay çıktı. Yaralanan 1 keşi hastaneye kaldırıldı.

Gebze'de saat 20.30 sıralarında CHP tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Burada bazı kişilerin konuşmacılara pet şişe atmasıyla gerginlik yaşandı. Daha sonra yaklaşık 300 kişiden oluşan grup, Gebze Kent Meydanı'na kadar yürüyüp buradan HDP Gebze ilçe binasını basmak istedi. HDP binasının girişinde Çevik Kuvvet ekipleri ile grup üyeleri karşı karşıya geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ile müdahale etti. Gerginlik devam ederken HDP binasının olduğu yere çok sayıda polis sevk edildi. Polis ve grupta bulunanlar arasında zaman zaman tartışmalar ve kavgalar yaşandı. Arbede sırasında yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.

Grubun dağılmaması üzerine bu kez olay yerine TOMA getirildi ve HDP binasının bulunduğu sokağın girişine yerleştirilerek barikat kuruldu. Gebze İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz da bölgeye gelerek eylemcilerle görüştü. Kısa süre sonra İstiklal Marşı okuyan grup ardından dağıldı.


HDP Binasına Türk Bayrağı astılar

HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde PKK'lilerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit olması, Malatya'da protesto edildi. HDP il binasına yürümek isteyen 100 kişilik grubu polis engelledi.

Ülkücü oldukları belirtilen yaklaşık 100 kişi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attılar. Polisle görüşen grup, Halep caddesinde bulunan HDP il binasının bulunduğu İş hanının 4 katına çıkarak kapının üzerine Türk Bayrağı astı. Ülkücü grup daha sonra polisin uyarılarıyla dağıldı.

Bu arada olay yerine parti binasına gitmek isteyen HDP'li yöneticilere polis, uyarıda bulunarak binaya gitmemelerini istedi.


Nigde'de HDP il binasına saldırdılar

NİĞDE'de, Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lilerin düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için toplanan kalabalık, HDP il binasına saldırdı. HDP tabelasını indiren grup, tabelayı Cumhuriyet Meydanı'nda ateşe verdi.

Saldırıları protesto etmek için akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydan'ında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek Yeni Çarşı'da bulunan HDP binasının bulunduğu sokağa yürüdü. Eylemci grup içiresinden yaklaşık 100 kişi, yolda topladıkları taşlarla HDP il binasına saldırdı. Bu sırada bir grup, 2'inci katta bulunan HDP il binasına tırmanarak parti tabelasını yerinden söktü. Polisin biber gazıyla müdaha ettiği grup, solan atarak HDP il binasının tabelasını Cumhuriyet Meydanı'na getirip ateşe verdi. Grup daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği'ne yürüdü. Polis, saldırının ardından HDP il binası önündeki güvenlik önlemlerini atırdı.


Şehitler için Ankara sokağa döküldü, HDP binasına Türk bayrağı asıldı

HAKKARİ ve Iğdır'da yaşanan  saldırıların ardından Ülkü Ocakları’nın şehitler için düzenlediği 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşüne Ankara'dan binlerce vatandaş katıldı. Kızılay Meydanında toplanan ülkücüler ve vatandaşlar daha sonra Ak Parti Ankara İl Başkanlığı ve HDP Genel Merkezi’ne yürümek isteyince polis gazlı müdahalede bulundu. Ancak grup içinden bir kaç kişi HDP Genel Merkezi'ni taşlayarak bina önündeki direğe Türk bayrağı astı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yurt genelinde düzenlediği, 'Şehide saygı, teröre lanet' yürüyüşü Ankara’da olaylı geçti. Ankara'da yapılan yürüyüş Gazi Üniversitesi Beşevler Kampüsü önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş yaklaşık 8 kilometrelik Kızılay Meydanı’na terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü.

Kortejin başında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Ankara İl Başkanı Baki Çetinkaya yer aldı. Kızılay Meydanı’ndaki kalabalığa bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, “Malumlarınız olduğu üzere 20 Temmuz’dan bu güne bir yanda polislerimiz, diğer yanda Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmuşlardır. Bugün bizler burada, toplantı halindeyken bile memleket evlatları hain pusularda, kalleş tuzaklarda can veriyor. Anaların gözünden yaş, babaların yüreğinden hüzün, çocukların yüzünden acı eksik olmuyor. Elleri kınalanarak gönderilen yiğitler albayrağa sarılarak dönüyor. Şehitlerimizin acısı milletimizin yüreğine adeta bir kor olup düşüyor” dedi.

Kılavuz konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte bugün bu meydanda toplanan Türkiye sevdalıları, milliyetçi ülkücü Türk gençliği haykırmaktadır: Hepimiz Mehmetçiğiz! Hepimiz şehit oğlu şehit Müslüman Türküz! Her gün gelen saldırı ve şehit haberleri milli öfke ve infiali alabildiğine tırmandırmıştır. Artık dayanacak, sabredecek, sineye çekecek hal ve takat kalmamıştır. Bu vatan hepimizin anası, bu vatan hepimizin babası, bu vatan hepimiz yâri, velhasılıkelam bu vatan hepimizin namusudur! Türk Milleti namusuyla yaşar ve namusu için ölür! Namussuzlar ordusu asla galip gelemeyecektir. Allah’a çok şükür zafer inananlarındır!"

HDP GENEL MERKEZİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Kızılay meydanında bulanan kabalıktan bir grup HDP Genel Merkezine yürüyüşe geçti. HDP binasının önüne bulunduğu sokağa gelen yaklaşık 50 kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Polis HDP binanın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışında sıkı güvenlik önlemleri aldı. Binaya girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Kalabalığın artması üzerine grupta bulunan bazı kişiler polis barikatını aşarak HDP binasını taşladı. HDP tabelasını kıran grup daha sonra bina önündeki direğe Türk bayrağı astı. Polis daha sonra gazlı müdahalede bulunarak grubu sokaktan çıkardı.

KIZILAY ARA SOKAKLARI KARIŞTI

Bu arada Kızılay meydanında toplanan kalabalıkta bulunan bazı gruplar, Yüksel ve Meşrutiyet caddelerinde yürüyüşe geçip Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’na gitmek istedi. Polis gruba izin vermedi. Yürüyüşe devam etmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Gruptan bazıları polis müdürleriyle tartışarak, 'Bizler sizler için, şehitlerimiz için, yüreğimiz yandığı için bu yürüyüşü yapıyoruz, sizler bizlere gaz sıkıyorsunuz. Gidin hainlere sıkın bu gazı' diye tepki gösterdi. Kızılay'da geniş güvenlik önlemlerini devam ediyor.


Çerkezköy'de terör protestosunda HDP binasına saldırı

 HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında ve Iğdır’daki  saldırıda 30 asker ve polisin şehit olması üzerine Çerkezköy'de toplanan 10 binin üzerinde kişi, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyerek terörü lanetledi. 'Teröre lanet' yürüyüşü sırasında gruptan ayrılan çok sayıda kişi ise Özcan sokak üzerindeki 6 katlı bir binanın terasında bulunan HDP Çerkezköy İlçe Teşkilatı'na girdi. Öfkeli kalabalık tarafından HDP bürosunun camları kırılırken, içerideki çok sayıda eşya aşağıya atılarak yakıldı. Terastaki HDP tabelası da sökülürken yerine dev Türk bayrağı asıldı.

Gebze'deki terör protestosunda Emniyet Müdür Yardımcısı taş ile yaralandı

 
KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde bu akşam gerçekleştirilen teröre lanet mitinginden sonra yürüyüşe geçen grup HDP ilçe binasına girmek isteyince olaylar çıktı. Polisin biber gazı ve cop kullandığı olaylar sırasında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Taşkın Tuncer , başına isabet eden taş parçası ile yaralandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Grup bir süre sonra HDP Gebze ilçe binasına yöneldi. Burada önlem alan polis, grubu dağılmaları konusunda uyardı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayıp HDP binasına girmek isteyen gruba, Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ve copla müdahale etti. Bu arada gruptan bazı kişiler ara sokaklardan geçip binaya girmek çalımasına rağmen polis engeline takıldı. Olaylar sırasında İzmit'ten gelen takviye birliklerin başında bulunan Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcılarından Taşkın Tuncer'in başına taş isabet etti. Durumu ağır olmayan Tuncer Gebze Medical Park Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Hopa’da HDP binasına taşlı saldırı

ARTVİN’in Hopa İlçesi’ndeki HDP binası, sosyal medya üzerinden örgütlenerek Rize ve ilçelerinden geldiği belirtilen kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırıya uğradı.

Olay saat 22.00 sıralarında Hopa İş Merkezi önünde yaşandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, Rize ve ilçelerinden araçları ile Hopa’ya gitti. HDP ilçe binasını taşlayan gruptan bazıları, girdiği binaya Türk Bayrağı astı, HDP tabelasına zarar verdi. Grup daha sonra İstiklal Marşı okuyarak ilçeden uzaklaştı. Olaylar sırasında HDP ilçe örgütü ofisi ve çevredeki işyerleri hasar gördü.


Bursa'da karşıt görüşlü grupların kavgasına polis müdahale etti

 BURSA'nın Merkez Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgaya polis biber gazı ve TOMA'lar ile müdahale etti. Olaylarda ilçe emniyet müdürü Ufuk Akan kafasına isabet eden taşla yaralandı.

Merkez Osmangazi İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde akşam saat 20.30 sıralarında karşıt görüşlü iki grup arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı. Yaşanan olaylara yaklaşık 300 kişiden oluşan çevik kuvvet polisi biber gazı TOMA'larla müdahale etti. HDP Mahalle temsilciliği ile bir çok iş yeri ve bazı hemşehri derneklerinin camlarının kırılmasına neden olan olaylar mahalle aralarında devam etti. Bu sırada Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ufuk Akan, başına isabet eden taş ile hafif yaralandı. Polis, olaylara karışan kişilerin kimliğini araştırıyor.


Gaziantep'te HDP binalarına saldırmak isteyenlere polis müdahalesi


GAZİANTEP’te terör saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan kalabalık, HDP binalarına saldırmak istedi. HDP il ve ilçe binaları önünde yoğun güvenlik önlemi alan polis, uyarılara rağmen dağılmayan bazı gruplara biber gazı ve tazyikli suyla etti. Gruptakiler, yankesicilik yaptığını öne sürdükleri Hasan T.'yi ise linç etmek istedi, polis kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı.

Terör örgütü PKK’nın saldırılarını protesto etmek amacıyla akşam saatlerinde Kırkayak Parkı’nda toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan HDP il binasına saldırmak isteyen kalabalıktakiler, parti önünde güvenlik önlemi alan polisler tarafından engellendi. Grup, daha sonra Demokrasi Meydanı’na kadar yürüyüp İstiklal Marşı okuyarak terör saldırılarını protesto etti. Bu sırada kalabalık arasında bulunan MHP Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Tolga Orhan, gruba seslenerek provokasyonlara karşı sağduyu çağrısında bulundu.

YANKESİCİ ŞÜPHELİSİNE LİNÇ GİRİŞİMİ

Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık, yankesicilik yaptığı iddia edilen Hasan T.'yi şüpheliyi linç etmek istedi. Bir süre kovaladıkları Hasan T.'ye yumruk ve tekmelerle saldıran gruptakiler güçlükle sakinleştirildi. Bu sırada parkta toplanan kalabalığın dağılması için polis, havaya uyarı ateşi açtı. Hasan T., olay yerinde bulunan bir sağlık görevlisinin ilk müdahalesinin ardından çağrılan ambulansla Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

HDP BİNASINA SALDIRMAK İSTEYENLERE MÜDAHALE

Demokrasi Meydanı’ndan gruplar halinde ayrılıp sloganlarla 8 Şubat Mahallesi’ndeki HDP Şehitkamil İlçe Başkanlığı'na yürüyen kalabalık, parti binasına saldırmak istedi. TOMA ve zırhlı araçlarla parti binası önünde güvenlik önlemi alan polis, ellerinde Türk bayrakları taşıyan gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak binaya saldırmak isteyen kalabalığa polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesiyle gruptakiler dağılırken, kentteki terör gösterileri ve olası gerginliğe karşı güvenlik önlemleri sürüyor.


Üç ilçede HDP teşkilatına saldırı

 İZMİR'in Menderes, Tire ve Torbalı ilçelerinde, son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek üzere bir araya gelen grupta bulunanlardan bazıları HDP ilçe teşkilatının ofisine taşlı saldırı yaptı. Olaylarda maddi hasar oluşurken ölen ya da yaralanan olmadı.

 PKK tarafından düzenlenen saldırılara tepki göstermek, saldırılarda şehit olan asker ve polisleri anmak üzere İzmir'in birçok noktasında yürüyüş düzenlendi. Menderes, Tire ve Torbalı İlçeleri'ndeki yürüyüşlere katılanlardan bazıları HDP İlçe teşkilatlarının bulunduğu ofislere taş attı. Öfkeli kalabalık polis tarafından uzaklaştırılırken maddi hasarın oluştuğu olaylarda ölen ya da yaralanan olmadı. HDP'li yetkililer kent genelindeki tüm parti ofislerinin boşaltıldığını belirtti.


Gölbaşı'nda HDP binası taşlandı, Besni'de Türk bayrağı asıldı

ADIYAMAN'da PKK tarafından düzenlenen saldırılar yürüyüşle protesto edilirken, Gölbaşı'nda HDP binası taşlandı, Besni'de ise aynı partinin binasına Türk Bayrağı asıldı.

Kent merkezinde akşam saatlerinde Demokrasi Parkı önünde toplanan kalabalık, ülkü Ocakları üyeleri, PKK aleyhine slogan atıp tekbir getirerek Sümer Meydanı'nda bulunan MHP İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan kalabalık, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

GÖLBAŞI’NDA HDP BİNASINA TAŞLI SALDIRI

Gölbaşı İlçesi'nde ise, akşam saatlerinde 75'inci Yıl Meydanı'nda toplanan aralarında Ülkü Ocakları üyelerinin de bulunduğu kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla PKK aleyhine slogan atarak Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan HDP İlçe binasına yürüdü. HDP binasına Türk Bayrağı asmak isteyen gruptakilere polis izin vermeyince gerginlik yaşandı. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı gruptakiler, HDP binasına taşlarla saldırdı. Olay yerine gelen MHP İlçe Başkanı Mustafa Çırakoğlu grubu sakinleştirip dağıtırken, parti binasının bazı camları kırıldı.

BESNİ'DE HDP BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Besni İlçesi'nde de akşam saatlerinde bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla oluşturdukları konvoyla tur atıp terör saldırılarını protesto etti. İlçe genelinde toplanan çeşitli gruplar, daha sonra Yeni Besni Mahallesi'ndeki Atatürk Caddesi'nde bulunan HDP ilçe binası önünde toplanarak PKK aleyhine slogan attı. Gruptakilerden 2 kişi, çatısına çıktığı parti binasına 2 Türk bayrağı astı. Kalabalık, daha sonra şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.


Niğde'de HDP il binasına saldırmak istediler
 
NİĞDE'de Ülkü Ocakları'nın düzenlediği 'Teröre Lanet' yürüyüşüne katılan vatandaşlar, HDP İl Başkanlığı'na saldırmak istedi. Geniş güvenlik önlemi alan Polis, vatandaşların HDP il binasına girmesine izin vermedi.

Niğde'de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, artan terör olaylarını protesto etti. Nigde Şehitliği'ne yürüyen yaklaşık 2 bin kişi, burada şehitler için dua ettikten sonra 'Niğde'de PKK istemiyoruz', 'HDP Basılsın Türk bayrağı asılsın' sloganları atarak HDP il binasına doğru koşmaya başladı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı HDP il binasına, grubun girmesine izin verilmedi. Uzun süre polislere direnen kalabalığa biber gazı ile müdahale edildi. Müdahaleye rağmen dağılmayan grubu, MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve MHP İl Başkanı Ali Güngör sakinleştirmek istedi. HDP il binasının çevresini kuşatan eylemciler, polisin yoğun çabası sonrası dağıtıldı.


Aksaray'da terörü protesto eden grup, yolcu otobüslerine saldırdı


AKSARAY'da terörü protesto eden bazı gruplar, yoldan geçen yolcu otobüslerine taşla saldırdı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde önceki gün PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin, bugün de Iğdır'da 13 polisin şehit edilmesi üzerine terörü protesto eden gruplar, Aksaray-Ankara ve Aksaray- Konya karayolundaki bazı yolcu otobüslerine taşlı saldırı da bulundu. Saldırı da otobüslerin camları kırıldı. Bazı otobüsler ise firma isimlerini sökerek yollarına devam etti.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ: YOLCULARIMIN CAN GÜVENLİĞİ YALVARDIM, DİNLEMEDİLER

Bir yolcu otobüsünün şoförü Ekrem Sürer, yolcuların can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek, 'Ankara istikametinden Aksaray istikametine seyir halinde iken Şereflikoçhisar bölgesinde taşlı saldırıya uğradık. Yaklaşık 500 metre geri kaçmaya çalıştık. Ama kaçamadık. Saldırganlara yolcuların can güvenliği nedeniyle yalvardım, ama saldırıdan vazgeçmediler" dedi.



Konya'da Ronahi Derneği, ateşe verildi

 KONYA'da PKK'ye yakınlığıyla bilinen Ronahi Demokratik Özgür Öğrenci Derneği, kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından ateşe verildi. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Olay, saat 23.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Fatih Işıklar Mahallesi’nde meydana geldi. 4 katlı bir apartmanın giriş katında bulunan PKK'ye yakınlığıyla bilinen Ronahi Demokratik Özgür Öğrenci Derneği'nin kepenk ve kapıları kırılıp içeri girilerek ateşe verildi. Alevlerin yükseldiğini gören çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Üst katlarda oturan bina sakinleri ise binayı tahliye etti. Alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Polis ise Çevik Kuvvet ve TOMA ile çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Bina sakinleri ve çevredekiler ise yapılan saldıraya tepki gösterip, can güvenliklerinin olmadığını belirtti.

Polisin, bina önündeki önlemi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler