Başbakan'dan Cizre ve İmralı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 10.09.2015 - 16:46
Abone Ol google-news

Başbakan Davutoğlu, 'HDP heyetinin bölgeye girişine izin verilecek mi' sorusuna, "Hangi heyet olursa olsun kamu düzenine uymak zorundadır. Cizre'de talimatımız çok açık ve net! Her türlü tedbiri alın halka hiçbir zarar gelmesin.Ama mayınları temizleyeceksiniz, hendekleri kapatacaksınız ve kimse ellerinde silahlarla damlarda duramayacak." yanıtını verdi.

"DAĞLICA'DA HAKİMİYET GÜVENLİK GÜÇLERİMİZDE"

"Bölgede alan hakimiyetini kaybetmiyoruz. İstihbaratın belli alanlarda koordineli şekilde yürütttüğü çalışmalarda pek çok olay engelleniyor ama kamuoyu bunu duymuyor.Dağlıca'da asker bölgede mayın olduğunu biliyor ve bunu temizlemek için yola çıkıyor. Ancak bu mayınların hangi metrede olduğu bilinmiyor. Önemli olan bu istihbarat bilgisine sahip olmak ki bu bizde var. Güvenlik güçlerimiz çok zor koşullarda görev yapıyor. Bizim operasyonlarımızda çok şükür sivil kayıp yok. Onun dışında tüm sivil kayıplar PKK'nın saldırıları sonrasında yaşandı"

"ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜLMEYECEK"

"Teröre karşı verdiğimiz mücadele kendi doğası içinde yürütülüyor. İmralı ile görüşmemizi gerektiren bir durum yoktur. Bundan önce İmralı ile yapılan görüşme silahların bırakılması ile ilgili idi."

"SIKI YÖNETİM İLAN EDERSEK TERÖR MEMNUN OLUR"

"MHP sıkıyönetimi çok meraklı ama biz de demokrasiye çok meraklıyız. Operasyonlar dışında hayat normal. Sıkıyönetim ilan etsek terör memnun olur."

"DEMİRTAŞ KIŞKIRTICILIK YAPIYOR"

"Selahattin Demirtaş 6-7 Ekim'deki gibi kışkırtıcılık yapıyor. O tarihlerde ne yaptıysa aynısını yapmaya çalışıyor. Aynı kışkırtıcı dili kullanıyor. Ama biz buna asla müsade etmeyeceğiz". 

"KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA BİLGİ VERDİM"

"Kılıçdaroğlu ile Çankaya'da görüştük ve ben tüm bilgileri kendisine verdim. MHP bizden bilgi talep ederse veririz. Meclis üzerinden bir olağanüstülük algısı oluşturmak doğru değil."

"TÜRKİYE'DE CEZALARI YARGI VERİR"

"Bütün vatandaşlarımıza provokatif eylemlere katılmamaları yönünde çağrıda bulunuyorum. Kamu binları, parti binaları ve basın binaları hiçbir şekilde ihlal edilemez. Hiçbir kimsenin sokaktan bu anlamda medet ummaması lazımdır. Herkesin katılacağı barış yürüyüşü şeklinde bir teklif gelmişti bugünlerde böyle bir çalışma içerisinde olduklarını biliyorum."

"UZUN DÖNEM BARIŞ ANCAK DEMOKRASİYLE GELİR"

"Çözüm sürecinde uzun dönemli barış demokrasi ile gelir.İyi niyetli ortam istismar edildi"

SEÇİM ERTELENSİN ÇAĞRILARI

Seçim zamanında yapılacak.

CİZRE'DEKİ TERÖR OLAYLARI

HDP Cizre'ye yürüyor da Kandil'e neden yürümüyor? Cizre'de tek bir sivil kayıp yok. Cenazeyi belediye kaldırır, polis mi kaldırır?

BASINA VE PARTİLERE SALDIRILAR

Bu saldırıları şiddetler kınıyorum. Türkiye'de cezayı yargı verir.

BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ

Herkesin katılacağı bir barış yürüyüşü için değişik sendikalardan ve sivil toplum kuruluşundan, DEAŞ ve PKK terörüne karşı bir teklif gelmişti. Bugünlerde de böyle bir çalışma içinde olduklarını biliyorum. Bunun olması halinde tabii ki destek veririz. Önemli olan barış içinde olması, halkın tepkilerini açıkça dile getirebilmesi. Ama kesinlikle şiddete, ötekileştirmeye, etnik ya da mezhebi anlamda bir karşıtlığa yol açmaması lazım.

AKP'NİN OY ORANLARI

Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin hangi şartlar altında olursa olsun yapılacağını da belirterek, “Tek parti iktidarına gidecek şekilde güçlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Oylar istikrara yöneliyor. Partimizin oylarında yükseliş trendi var” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler