Cumhuriyet'e sansüre meslek örgütlerinden tepki

Cumhuriyet.com.tr'ye uygulanan sansüre meslek örgütlerinden tepki var.

Yayınlanma: 14.09.2015 - 10:02
Abone Ol google-news

Telekom’un cumhuriyet.com.tr’ye girişleri engellemesinin ardından, TTNet, Uydunet, PTT Cell’den internet sitemize erişim engeli geldi. Meslek örgütleri sansüre tepki gösterdi.

TGC: Seçime hazırlık

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto: “Seçimlerden hemen önce, iktidar tarafından yine halkın haber alma özgürlüğüne birtakım engeller getirildiğini görüyoruz. Geçici hükümetin, seçim hükümeti olduğunu unutup tamamen AKP’ye çalışıyor görüntüsü var. PTT Cell gibi bazı kurumların Cumhuriyet’in internet sayfasına erişimi engellediğini görüyoruz. Bu seçimlere hazırlık.”

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2015/9/12/367237_cover_mainslider_big.jpeg?lastModified=1442093283638

Basın Konseyi: Açıkça sansür

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç: “Cumhuriyet.com tr’nin uzunca bir süredir çeşitli sebeplerle engellendiğine şahit oluyoruz. Bu apaçık bir sansürdür. İstenilmeyen haberlerin keyfiyete göre, kamuoyuna duyurulmaması, aynı zamanda halkın haber alma hakkını engeller. Yasaklamalarla ne gerçeğin üstü örtülebilir ne de gerçekler ilelebet saklanabilir. Halkın haber alma ve öğrenme hakkını savunuyoruz.”

TGS: Suç işliyorlar

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç: Telekom, TTnet, Uydunet ve PTT Cell suç işliyor. Yapılan hukuken suçtur. Telekom’un erişim engelleme kararı olmaksızın bu tür bir sansüre hukuken yetkisi yoktur. Telekom’un yaptığı abonelerinin anayasal hakkı olan haber alma özgürlüğünü kısıtlamaktır. Abonelere haklarını hukuki yollarla aramalarını, dava açmalarını tavsiye ediyoruz.”

ÇGD: Basına düşman

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay: “Basına ve ifade özgürlüğüne düşman bir iktidar var. Dört bir yandan basına, ifade ve basın özgürlüğüne saldırılıyor. Bunun muhatabı belli, yapan devlet, iktidar. Mağdur olanlar ise haber alma hakkı çiğnenenler, okuyucular. Sorun siyasal, çözüm de siyasal. Çözüm bu hükümetin  seçimlerde iktidardan uzaklaştırılmasıdır. Okur sahip çıksın.”

OKURLAR NE YAZDI?

Cumhuriyet’in internet sitesine erişimin engellenmesine Cumhuriyet okurları da tweet atarak şöyle tepki gösterdi.

Ahmet Korkmaz: Erişim engeli var insanlar web sayfasına giremiyor qulyabani: iOS 8.4.1 telefonla bağlanıyorum... Ve sadece sizin hiçbir linkinize ulaşamıyorum

ismailgursoy: Sayın Cumhuriyet Gazetesi 12 Saattir İnternetten size ulaşamıyorum bu size 3. mesajım geçmiş günler: Neden ulaşamıyorum bir sebebi var mı??

yasemin deliboz: İzmir çeşmede neden cumhuriyet linklerini açamıyoruz??? okuyamıyoruz???


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler