'Validebağ Direnişi' davasında karar

Üsküdar Validebağ'daki olaylarla ilgili 15 kişinin 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması görüldü.15 kişinin 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 14 sanık beraat etti. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde saldırıda yaşamını yitiren sanıklardan Koray Çapoğlu hakkındaki dava ise düştü.

Yayınlanma: 18.09.2015 - 13:52
Abone Ol google-news


SURUÇ'TA YAŞAMINI YİTİRDİ

Anadolu 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasına 7 sanık ve avukatları katıldı. Duruşmada, 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı saldırıda yaşamını yitiren sanıklardan Koray Çapoğlu'nun nüfus kaydına göre vefat ettiğinin anlaşıldığı belirtildi.

"TERÖR EYLEMİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR"

Duruşmada sanık avukatlarından Onur Cingil söz alarak iddianamenin hukuk dışı iddialarla dolu olduğunu belirtti. Anayasal haklarını korumak isteyen insanların yıldırılmaya çalışıldığını ifade eden avukat Cingil, "Sanıklardan Koray Çapoğlu vahşice bir terör eyleminde öldürülmüştür. Kendisinin mahkeme huzurunda beraat etmesi mümkün olmamıştır. Diğer tüm sanıkların beraat etmesi onun için ödül olacaktır. Kendisi bizim nezdimizde beraat etmiştir. Tüm sanıkların beraatını talep ederim" dedi.

Tüm sanıklar son sözlerinde beraatlarını talep ederken sanıklardan Kerem Akalın, "Gündemi bu kadar meşgul eden, benimle ve diğer sanıklarla ilgili mesnetsiz iddianameyi hazırlayan savcı hakkında işlem yapılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

 

14 SANIĞA BERAAT, ÇAPOĞLU HAKKINDAKİ DAVA DÜŞTÜ

Mahkeme hakimi, yaşamını yitiren sanıklardan Koray Çapoğlu hakkındaki davanın düşmesine karar verdi. Diğer 14 sanığın "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçunun unsurlarının oluşmadığı ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçu yönünden de atılı suçun sanıklar tarafından işlenmediğini belirterek beraatlarına karar verdi.

 

"CAMİ YAPIMININ ENGELLENMESİ AMACIYLA..."

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 10 Kasım 2014 tarihinde Üsküdar ilçesinde yapılması planlanan ve inşaatına başlanan caminin yapımının engellenmesi amacıyla bir grubun izinsiz olarak toplandığı belirtildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin izinsiz toplanan gruba anons yaparak dağılmalarını istediği ifade edilen iddianamede, grubun dağılmayarak polis bariyerini zorladığı, polise mukavemet ettiği ve grubun içerisinden bazı kişilerin polise yönelik taş, soda şişesi ve cam bilye attıkları kaydedildi.

 

7,5'AR YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Polis ekiplerinin kademeli güç kullanarak grubu dağıttığı ve kaçan kişilerden bir kısmını gözaltına aldığı anlatılan iddianamede, 15 kişi hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" suçlarından 1 yıl 3'er aydan 7,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler